Ösztöndíj-lehetőség az Egyesült Államokban
2021. március 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Fulbright Bizottság 2021-ben is meghirdeti ösztöndíjait a 2022/2023-as tanévre, az Egyesült Államokba.

Ösztöndíj lehetőség az Egyesült Államokban

Végzős hallgatóknak és doktoranduszoknak

Továbbtanulási  és kutatási lehetőség a 2022/2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2021. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges, és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

A pályázati anyag és az online jelentkezés ide kattintva érhető el. Jelentkezési határidő: 2021. május 17.

Egyetemi oktatóknak

Oktatási lehetőség a 2022/2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél, valamint az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama egy vagy két szemeszter.

Pályázati anyag és online jelentkezés itt. Jelentkezési határidő: 2021. október 15.

Egyetemi / Akadémiai kutatóknak

Kutatási lehetőség a 2022/2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3-5 hónap.

A pályázati anyag és online jelentkezés itt érhető el. Jelentkezési határidő: 2021. október 15.

Szakmai továbbképzés (Humphrey Ösztöndíj)

Szakmai továbbképzéssel kombinált egyéves tanulmányi program a 2022/2023-as tanévben, a program által felkínált amerikai egyetemen. Elsősorban a közszolgálat iránt elhivatott szakembereknek ajánljuk, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni.

Pályázati anyag és online jelentkezés itt. Jelentkezési határidő: 2021. május 17.

Rövid ösztöndíj egyetemi oktatóknak és kutatóknak

Hathetes, nyári, intenzív, posztgraduális program egyetemi oktatóknak és kutatóknak. A program a járványhelyzetre tekintettel két részből áll: a nyári online kurzust az őszi vagy téli szemeszterben kéthetes tanulmányút követi. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az Egyesült Államok társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, illetve mindezek kialakulásáról, és ezáltal segítse az országgal kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.

Pályázati anyag és online jelentkezés itt. Jelentkezési határidő: 2021. március 14.

Rövid ösztöndíj középiskolai tanároknak

A Fulbright TEA Program hathetes szeminárium médiaértés és médiaműveltségi témakörben. Az ösztöndíjra 12-18 év közötti diákokat tanító tanárok, középiskolai tanárok pályázhatnak. A nemzetközi résztvevők 2022 tavaszán vagy 2022 őszén utazhatnak az Egyesült Államokba. Az ösztöndíj nem csak angoltanároknak szól: olyan, 12-18 év közötti diákokat oktató tanárok jelentkezését várjuk, akik tantárgyaikba beiktatnak vagy szeretnének beiktatni médiaértéssel, médiaműveltséggel kapcsolatos tananyagot.

Pályázati anyag és online jelentkezés itt. Jelentkezési határidő: 2021. március 15.

Rövid ösztöndíj amerikai szakember meghívására

Lehetőség amerikai szakember vagy kolléga meghívására, rövidebb időszakra (maximum 42 nap). Szemináriumok, előadások, workshopok, konzultációk, tanterv kidolgozása és fejlesztése, továbbá együttműködés kialakítása és folytatása céljából. Az Amerikai Külügyminisztérium fedezi a költségek egy részét (utazási költségek, napidíj), a fogadó intézmény biztosítja a szállást, a napi étkezést és az belföldi utazási költségeket.

Pályázati anyag és online jelentkezés itt. Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb három hónappal az ösztöndíj kezdete előtt.

Kérdés esetén forduljanak a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságán dolgozó kollégákhoz.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!