Bronzérmes a TF csapata az Országos Egyetemi Curling-kupán
2023. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. november 30-án, a Győri Jégsport Központban első ízben rendezett Országos Egyetemi Curling-kupát a Széchenyi Egyetem és a Magyar Curling Szövetség.

Az eseményen három egyetem, a házigazda Széchenyi Egyetem (4 csapattal), az Óbudai Egyetem, és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) hallgatói gárdái, illetve a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum, illetve a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat a Győri Jégsport Központban.

A kilenc csapat két csoportban versenyzett a selejtező körben, amely után kialakult az elődöntők mezőnye. Óriási meglepetésre a Bercsényi 13. évfolyamos Sportiskolai Technikum női és férfi csapata is bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a Bercsényi Woman végül a TF gárdáját legyőzve került a döntőbe. A másik ágon a Bercsényis fiúk nem bírtak az Óbudai Egyetem rutinos gárdájával, így ez utóbbi játszhatott a fináléban.

A bronzmérkőzésen a TF – jégkorong szakedző hallgatókból álló – csapata legyőzte a Bercsényi fiúalakulatát, így az ő nyakukba kerülhetett a 3. helyért járó bronzérem. A rendkívül izgalmas és színvonalas döntőt végül – nem kis meglepetésre – a „Bercsényi Woman” kvartettje nyerte meg, megelőzve az Óbudai Egyetem gárdáját.

Bronzérmes a TF csapata az Országos Egyetemi Curling kupán 2

A 2023. évi Országos Egyetemi Curling Kupa Végeredménye:

  1. Bercsényi Woman – Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum (Kondor Kata skip, Hosszú Eszter, Körmendi Klaudia, Orbán Anna, testnevelő: Kozma Tamás, felkészítő: Lendvai Zsolt)
  2. Óbudai Egyetem (Hamvas Villő skip, Polgár Bence, Héni Kristóf, Kerényi Balázs)
  3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem- TF, (Baki Dávid skip, Csata Sebestyén, Nagy Péter, edző/csapatvezető: Nagy Ákos)
  4. Bercsényi „Vakok”
  5. Széchenyi Egyetem, „Bájos Csajok”
  6. Széchenyi Egyetem, „Van Gerwen Jégkatonái”
  7. Széchenyi Egyetem, Muskétások”
  8. Széchenyi Egyetem, „Jegesmedvék”
  9. Czuczor Gergely Bencés Gimnázium

„Nagyon örülünk, hogy kilenc csapat is részt vett az első országos hallgatói curling tornánkon. Szeretnénk a jövőben ebben a téli olimpiai sportágban is hivatalos Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot rendezni, ehhez nagy lépés volt ez az esemény. Minden résztvevőnek és a felkészítőknek is gratulálunk. Ezúton is köszönjük a támogatását a Széchenyi Egyetemnek és a Magyar Curling Szövetségnek. Folytatjuk a sportágépítő munkát, a sok mosolygós arc, és a színvonalas mérkőzések megerősítettek abban, hogy van igény országosan is a hallgatók körében erre a téli sportra.” – értékelt Nagy Ákos, a Győri ETO HC ügyvezetője, a Magyar Curling Szövetség elnökségi tagja, egyetemünk Sportmenedzser MsC hallgatója.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!