Derekasan helytállt Jónás Ferenc a tájékozódási futók Európai Egyetemi Bajnokságán
2023. augusztus 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF sport- és rekreációszervezés szak BSc képzésén idén végzett hallgató a sprintversenyen nyolcadik, középtávon a negyedik helyen ért célba a múlt heti svájci megméretésen.

Augusztus 24. és 27. között a St. Gallenben rendezték a tájékozódási futók Európai Egyetemi Bajnokságát, amelyen Jónás Ferenc, a TF-n idén végzett hallgató képviselte intézményünket.

Válogatott sportolónk – aki 2021-ben a váltó tagjaként ezüst-, közép- és hosszútávon egy-egy bronzérmet nyert a törökországi junior-világbajnokságon – két versenyszámban állt rajthoz: a 3,1 kilométeres sprinttávon és a 4,8 kilométeres középtávon.

Feri pénteken a 102 fős sprintversenyen 13:26 perces időeredménnyel a nyolcadik helyen végzett, míg a 97 sportolót felvonultató középtávú mezőnyben 32:39 perces idővel az előkelő negyedik helyen ért célba.

„Kiegyensúlyozott formám miatt előzetesen dobogós helyezésre számítottam a középtávú versenyen, amit majdnem sikerült elérnem a negyedik helyezésemmel – értékelt. – A fő hangsúly idén végig az erdei felkészülésen volt, így a sprintszámokban nem vártam magamtól különösebb eredményt. Ezért is ért meglepetésként, hogy kicsivel jobb kezdéssel a sprint egyéni számában is pódiumra tudtam volna állni, így azonban maradt a nyolcadik hely.  A vegyes váltóban a bragai Minho Egyetem futójával álltam rajthoz, ezért nem volt hivatalosan értékelhető eredményünk, de hatalmas élmény volt a szakadó esőben versenyezni.   Összességében számtalan nagyszerű élménnyel gazdagodtam, és rengeteg csodálatos emberrel ismerkedhettem meg, valamint jó futásaim is akadtak, így boldogabb nem is lehetnék. Hálásan köszönöm a szervezőknek és az Európai Egyetemi Sportszövetség, az EUSA munkáját, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem támogatását, továbbá minden versenyző részvételét, akik igazán felejthetetlenné tették ezt a hetet St. Gallenben!”

Fotó: Jónás Ferenc / Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!