Horváth Gergő nyerte a kardvívó MEFOB-ot
2023. június 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Horváth Gergő, a TF BSc sport- és rekreációszervezés szak harmadéves hallgatója nyerte a múlt hét végén lebonyolított Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság (MEFOB) férfi kard egyéni számát.

A 21 éves versenyző – aki Ravasz Etele tanítványa – úgy látszik, tartja remek formáját. A két héttel ezelőtti budapesti U23-as Európa-bajnokságon ugyanis bronzérmet szerzett, amivel immáron nemcsak az utánpótlásversenyeken, hanem az idősebbek között is lerakta a névjegyét.

Az idei MEFOB mezőnyében már a csoportmérkőzések után az élen rangsorolva került a táblára, ahol ELTE-s, debreceni és BGE-s kollégái legyőzése után a döntőben a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójával, a nála öt évvel idősebb, és a felnőtt válogatottba aspiráló Galgóczy Tamással találkozott. A meglehetősen szoros mérkőzésen Gergő tehetségét bizonyítva 15–13-ra győzte le rutinosabb ellenfelét, és lett megérdemelten egyetemi bajnok.

"Kellemes élmény volt a MEFOB-on indulni, amely különleges hangulatú verseny, ráadásul egész nap jól ment a vívás. Különösen a döntőben, ahol hatalmasat küzdöttünk Tamással. Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm. Az előző hetekben kissé hezitáltam, hogy benevezzek-e, mert a közelmúltban sok versenyen vettem részt, és fáradtnak éreztem magam. Végül egyáltalán nem bántam meg, mert ezzel egyrészt öregbíthettem egyetemünk hírnevét, másrészt bebiztosíthattam helyemet a csengtui Universiadén induló magyar kardvívó-válogatottban" – nyilatkozta a győztes.

Gratulálunk teljesítményéhez, és izgatottan várjuk a július végén kezdődő Universiade kardküzdelmeit.


Fotó: Magyar Vívó Szövetség

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!