A TF nyerte a női kézilabda MEFOB-ot
2023. június 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Micsoda öröm! A TF-es lányok nyakába került az aranyérem a Győrben rendezett kézilabda egyetemi és főiskolai országos bajnokságon (MEFOB).

Kezdjük a lényeggel: a TF női kézilabdacsapatának sikerült visszahódítania a MEFOB-bajnoki címet! Herbert Krisztián tanítványai azzal a nem titkolt céllal és vággyal utaztak a június 5-6-i győri hatos döntőre, hogy 2021 után újra ők állhassanak fel a dobogó legfelső fokára. A terv sikerült, a győztesnek járó serleg ismét a TF-re került.

„Rendkívül örülünk a sikernek – kezdte az értékelést Herbert Krisztián vezetőedző. – Mindenki a legtöbbet hozta ki magából. Kitűnő volt a csapategység és a hozzáállás, azaz senki sem akart egyénieskedni, és a játékosok egytől-egyig komolyan vették a MEFOB-ot. Mi több, az egyéni képességek terén is az ellenfeleink fölé tudtunk nőni. Sokat számított az is, hogy a TFSE felnőtt NB I/B-s csapatából két, illetve a Vác NB I-es együtteséből egy játékos is erősített bennünket, míg nagy riválisunknál, az Egernél sok volt a sérült.”

TF kézi

Ami pedig az eredményt illeti, női együttesünk az elődöntőben oda-visszavágós alapon kétszer is legyőzte a tavalyi bajnok Eszterházy Károly Katolikus Egyetem együttesét (36–28, 31–28), így bizakodva várhatta a Pécsi Tudományegyetem elleni finálét, amelyet 35–25-re nyert meg.

„A mérkőzés eleje kicsit döcögősre sikeredett, ám a végére kissé elfáradtak a pécsiek, és jóformán a teljes első sorukat lecserélték. A végeredmény kissé csalóka, hiszen a félidőben még szoros volt az állás, de a végére kinyílt az olló. Az igazi finálét tulajdonképpen az elődöntőben vívtuk a tavalyi bajnok Egerrel.”

A tornáról két különdíjat is elhoztunk: a nőknél Merő Dóra lett a legjobb kapus, míg a női mezőny legjobb edzőjének Herbert Krisztiánt választották.

Fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!