„TF-siker” a torna Európa-bajnokságon
2023. április 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A több TF-es hallgatót is soraiban tudó magyar férfi tornászválogatott megszerezte az indulás jogát az őszi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a hétvégi antalyai kontinensviadal selejtezőjében.

Újra magyar és egyben TF-es tornászsikereknek tapsolhatunk! A hétvégén a törökországi Antalyában rendezték a tornászok Európa-bajnokságát, amely egyben kvalifikációs verseny is volt az őszi antwerpeni világbajnokságra.

A több TF-hallgatót is felvonultató, Balázs Krisztián, Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Bátori Szabolcs, Kiss Balázs összetételű férfiválogatott 10. lett a csapatversenyben, s ezzel kvalifikálta magát a vb-re. Ez azt is jelenti egyben, hogy továbbra is élnek olimpiai álmaink, hiszen az őszi vb-n szerezhetünk majd kvótát a jövő évi párizsi nyári játékokra.

Említsük meg azt is, hogy az egyéni összetett versenyben Molnár a 14., Mészáros a 17. helyen végzett. Ezenkívül Mészáros az ötödik, Balázs Krisztián pedig a nyolcadik helyet szerezte meg nyújtón a vasárnap rendezett szerenkénti döntőben. 

Balázs Krisztián, Mészáros Krisztofer és Kiss Balázs is a TF edzőképzésén tanul, így a fiúk sikerét kicsit mi is magunkénak érezhetjük. Két másik TF-es hallgató, a szintén válogatott Tomcsányi Benedek és Kardos Botond sérülés miatt nem lehetett ott a kontinensviadalon, de reméljük, hogy hamarosan csatlakozhatnak az olimpiai álmokat dédelgető férficsapathoz.

Mészáros Krisztofer így értékelte a csapat teljesítményét:

„Boldog vagyok, hogy bár vannak hiányzóink, mégis sikerült megszereznünk a tizedik helyet a csapattal. Jól versenyeztünk, bár akadtak azért hibák is. Molnár Botondot külön kiemelném, hiszen minden gyakorlatát jól megcsinálta, nem nyomta össze a teher és az sem, hogy ez volt az első felnőtt Eb-je. Mindenkire büszke vagyok ugyanakkor, ezen a napon két sérültünkért, Tomcsányi Benedekért és Kardos Botondért is küzdöttünk. Talajon sajnos nem sikerült a fináléba jutnunk, de a nyújtódöntőnek nagyon örülök.”

Fotó: Árvai Károly

TF siker a torna Európa bajnokságon

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!