Röplabda: BL-főtáblás a TF-es Juhár Dalma!
2022. november 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációs eredményt ért el, és a Bajnokok Ligája-főtáblára masírozott a Vasas Óbuda női röplabdacsapata, amelynek tagja Juhár Dalma, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció és életmód szakán első éves hallgató.

Röplabda BL főtáblás a TF es Juhár Dalma

A budapesti együttes a selejtező első, majd második körében összesen négy mérkőzést játszott a belga Gent, illetve a spanyol Tenerife La Laguna ellen, s mind a négyet szettveszteség nélkül, vagyis 3:0-ra nyerte meg. Juhár Dalma mindegyik találkozón pályára lépett, testközelből élte meg a nagy sikert.

„A belga csapat elleni párharcot simán nyertük meg, a taktikát végig követve, rendkívül fókuszáltan játszottunk – mondta megkeresésünkkor a 23 esztendős röplabdázó. – Noha a selejtező második fordulójában a spanyol együttest is szettveszteség nélkül búcsúztattuk, ez a csata a legkevésbé sem volt olyan egyszerű, mint azt a végeredmény sugallja. Remek játékosokból álló, masszívan védekező, jó együttest sikerült legyőznünk. Ott vagyunk Európa legjobb húsz csapata között a BL-ben, nagy eredmény ez!”

A Vasas ezt megelőzően három éve szerepelt a BL-főtáblán, s Juhár Dalma abban a gárdában is szerepelt már. Érdekesség, hogy a december elején kezdődő csoportkörben ismét ellenfél lesz a Conegliano, amellyel három éve is összecsapott a budapesti csapat – idegenben 3:2-re kapott ki tőle. Az előző kiírásban döntős olasz együttes mellett a lengyel Rzeszów és a francia Mulhouse vár a Vasasra a BL-ben.

„Ez azért más kávéház lesz, kiemelkedő vetélytársak várnak ránk a csoportkörben – folytatta Juhár Dalma immár az előtte álló feladatokra utalva. – Mivel ott voltam a három évvel ezelőtti Vasasban is, tapasztalatból mondom, óriási élmény a Bajnokok Ligájában röplabdázni, minden élsportoló számára ez a csúcs: megméretni a legjobbak között. Nekünk, játékosoknak, valamint a klubnak egyaránt óriási büszkeség a BL-főtáblára kerülés. Három csoportkörös ellenfelünk közül kiemelkedik az olasz Conegliano, az előző BL-idény döntőse, amely Európa egyik legjobb csapata, de ahogy mondani szokták, a labda gömbölyű. Ennek szellemében készülünk erre a nagy kalandra, minden szettet, minden labdamenetet élveznünk kell, ezen a szinten már bármi megtörténhet.”

Fotó: vasasvolleyball.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!