Négy TF-es érem az Európai Egyetemi Játékok első két versenynapján
2022. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bár hivatalosan csak a tegnapi nyitóünnepséggel kezdődtek meg a lengyelországi Lódzban a 6. Európai Egyetemi Játékok, több sportágban már korábban – július 14-én – elindultak a küzdelmek.

Négy TF-es érem az Európai Egyetemi Játékok első két versenynapján

Szerencsére a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói repülőrajtot vettek. Fésű Lajos szombaton a kick-box pointfighting szakágban a -74 kilogrammosok mezőnyében bronzérmet nyert, majd vasárnap a kick-light szakágban, szintén a -74 kilogrammosok között a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ugyanebben a szakágban Bozók Szabolcs harmadik lett a -67 kilogrammosok mezőnyében, Rohonczi Jenő pedig pointfightingban nyert aranyérmet a +84 kilogrammos kategóriában.  

Remekelnek női sakkozóink is: a rapidversenyben a hetedik forduló után vezetik csoportjukat. Férfi strandröpiseink hibátlan mérleggel állnak a D csoport élén, míg női 3x3-as kosaras lányaink két forduló után – szintén hibátlan mutatóval – csoportjuk második helyén tanyáznak. Végül, de nem utolsósorban, női röplabdázónk 3:0-s diadallal nyitottak a Valenciai Egyetem ellen. 

A TF két versenynap után 2 arannyal és 2 bronzzal a második helyen áll az éremtáblázaton az Eötvös Loránd Tudományegyetem mögött. 

Fotó: MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!