Nemzetközi versenyt nyert Csoba Botond, a TFSE fiatal kardozója
2022. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációsan szerepeltek a magyar fiatalok a lengyelországi Wroclawban hétfőn megrendezett korosztályos nemzetközi vívóversenyen, négy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel térhetett haza a küldöttség. Büszkén újságolhatjuk, hogy a kardozók U15-ös viadalát Csoba Botond, a TFSE tehetsége nyerte meg, méghozzá parádés teljesítményt nyújtva!

Nemzetközi versenyt nyert Csoba Botond, a TFSE fiatal kardozója

Ebben a versenyszámban összesen 22 magyar indult, és Botond kiemelkedett a mezőnyből, a csoportkörben mind a hat meccsét megnyerte, továbbá övé lett a legjobb mutató, aminek eredményeképpen első kiemeltként várhatta a 64-es főtábla küzdelmeit. Mivel az 1–6. kiemelt versenyző erőnyerő volt az első fordulóban, a 32 között csatlakozott a kieséses szakaszhoz, amelyben elsőként a nagykanizsai Bander Lászlót verte meg (15–10). A nyolcaddöntőben a skót Brydent (15–5), a negyeddöntőben a német Larrest (15–6), a három magyar fiatalt fölvonultató elődöntőben pedig a holland Chiangot (15–7) valósággal lesöpörte a pástról. A fináléban a vasasos Monori Mátyással, a korosztályos magyar ranglista éllovasával csapott össze, és ő sem tudta megállítani Patócs Ákos edző tanítványát, ellenállhatatlanul kardozva 15–7-re diadalmaskodott Csoba Botond, aki így igazán emlékezetessé varázsolta születésnapját, június 15-én töltötte be ugyanis 15. életévét. Teljesítményéhez és sikeréhez ezúton is gratulálunk!

Itt jegyezzük meg, hogy ezekben a napokban igazán fényesek a kardok, hiszen – ahogyan arról mi is beszámoltunk – a TF férfi kardcsapata aranyérmes lett az elmúlt hétvégén megrendezett MEFOB-on, a férfi párbajtőrözők pedig másodikok lettek.

fotó: hunfencing.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!