Világcsúcsot javított távolugrásban a TF-en tanuló Ekler Luca
2022. június 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Parádésan szerepelt a Párizsban megrendezett versenyen a paraatléta Ekler Luca, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, a TFSE atlétája: a T38-as kategóriában új világcsúcsot állított fel távolugrásban (az előzőt is ő tartotta), 582 centiméternél fogott talajt! Mindemellett rajthoz állt 100 méteres síkfutásban, s ezt a számot is megnyerte, méghozzá egyéni csúccsal, 12.66 másodperces eredménnyel.

Világcsúcsot javított távolugrásban a TF-en tanuló Ekler Luca

„A száz méter kicsit meglepett, mert az idén eddig inkább gátfutóedzéseim voltak, de éreztem és reméltem, hogy távolugrásban meg tudom javítani a világrekordot, mert már több versenyen is 580 centi körül ugrottam. Sőt, Győrben, a csapatbajnoki elődöntőn megjavítottam az egyéni csúcsomat, rendre biztosan versenyeztem, harmonikus volt a mozgásom” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 23 esztendős csillag, akinek edzője Szalma László, a TF Atlétika Tanszékének vezetője.

Fő számában, távolugrásban paralimpiai, világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát Ekler Luca, aki az idén még versenyen tervezi a rajthoz állást, június 18-án Székesfehérváron a Honvéd Kupán, 24-én pedig Budapesten az országos bajnokságon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!