Bronzérmes a cselgáncsozók országos bajnokságán Nerpel Gergely
2022. március 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt hétvégén Zalaegerszegen rendezték meg a cselgáncsozók 70. országos bajnokságát, amelyen a tokiói magyar olimpikonok közül a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (MTSE) tanuló Tóth Krisztián, valamint Pupp Réka, Karakas Hedvig és Özbas Szofi egyaránt aranyérmes lett.

Bronzérmes a cselgáncsozók országos bajnokságán Nerpel Gergely

Nerpel Gergely és Németh Endre

A férfiak 90 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett Nerpel Gergely, aki a közelmúltban igazolt a TFSE-hez, és az MTSE-n osztatlan testnevelő tanári szakon tanul. Nos, a 21 esztendős csillag a harmadik helyen végezve bronzérmes lett a zalaegerszegi viadalon, s bár szokták mondani, a bronz is szépen csillog, ő valójában többre számított.

„Nemrégiben igazoltam a TFSE-hez, nagyon szerettem volna a lehető legjobb eredményt elérni a hétvégén új klubomban – mondta hétfői megkeresésünkkor Nerpel Gergely, akinek edzője Dr. Németh Endre, a MTSE Küzdősport Tanszékének vezetője. – Az elődöntőben sajnos nagy hibát követtem el. Végig vezettem a mérkőzésen, amikor az utolsó tíz másodpercben elestem, és végül kikaptam. Tanultam az esetből, az biztos.”

Fiatal kora ellenére már háromszoros felnőtt országos bajnoknak vallhatja magát, első aranyérmét mindössze 17 évesen hódította el a felnőttek között. Az elmúlt években sikert sikerre halmozott, a nemzetközi hadszíntéren ifjúsági Eb-bronzérmes (2018), Európa-kupa arany-, illetve bronzérmes (2021), csapatban junior-világbajnoki 5. helyezett (2021), míg idehaza junior és U23-mas bajnok (2021), MEFOB-győztes (2021), továbbá tagja a Los Angeles 2028 válogatott keretnek. Mint mondja, rendkívül nehéz a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs versenysorozata, de természetesen mindent megtesz, hogy kijusson a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra (is). És közben persze a tanulmányaira is megfelelően összpontosít.

„A TFSE-hez igazolásom révén sokkal könnyebb összeegyeztetni tanulmányaimat a versenysporttal – hangsúlyozta Nerpel Gergely. – Tisztességesen és becsülettel végzem az edzéseket, illetve bejárok tanulni az egyetemre, s ott is igyekszem a lehető legjobb eredményeket elérni.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!