Történelmet írt Kékesi Márton a pekingi téli olimpián
2022. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnap rendezték a kínai fővárosban zajló téli ötkarikás játékokon a férfi alpesi sízők óriás-műlesiklását, amelyen a magyar színeket a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, Kékesi Márton képviselte. Méghozzá nem is akárhogy!

Történelmet írt Kékesi Márton a pekingi téli olimpián

fotó: Nemzeti Sport

A Sportélettani Kutató Központ kutatási asszisztense – akinek témavezetője dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes –, a magyar csapat egyik zászlóvivője, a 34. helyen fejezte be a versenyt, ami azért figyelemre méltó eredmény, mert férfiaknál ez a legjobb magyar olimpiai helyezés óriás-műlesiklásban.

Marci így értékelt a Nemzeti Sportnak: „Az elsődleges célom az volt, hogy leérjek. Időeredmény tekintetében már nem sokat lehetett javítani a második futamban, helyezésben viszont igen, és abban lényegesen előre is léptem. Nem volt a legjobb érzés ilyen taktikusan síelni, nem ehhez szoktam, de a fő számom, a szlalom előtt mindenképpen ad egy mentális támaszt az, hogy már van egy eredményem itt az olimpián. A szlalomban szeretném igazán megmutatni, mennyit léptem előre az előző játékokhoz képes, mert bár szeretem az óriást is, ebben még kell fejlődnöm.”

Téli olimpia, Peking 2022, alpesi sí, férfi óriás-műlesiklás:

  • 1. Marco Odermatt (Svájc) 2:09.35 perc
  • 2. Zan Kranjec (Szlovénia) +0.19 mp hátrány
  • 3. Mathieu Faivre (Franciaország) +1.34
  • 4. River Radamus (Egyesült Államok) +1.60
  • 5. Thibaut Favrot (Franciaország) +1.69
  • 5. Alexis Pinturault (Franciaország) +1.69
  • 34. Kékesi Márton (Magyarország) +24.19
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!