A cselgáncsozó Nerpel Gergely a TFSE versenyzője
2022. január 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség legfrissebb junior-világranglistáján négy TE-hallgató is szerepel a Top 50-ben, jelesül Nerpel Gergely (9.), Szatmári György (15.), Kriza Anna (20.) és Gombás Bálint (26.).

A cselgáncsozó Nerpel Gergely a TFSE versenyzője

Nerpel Gergely, Németh Endre (a Küzdősportok Tanszék vezetője) és Kántor Katalin társaságában

Nos, időközben Nerpel nagy örömünkre a TFSE-hez igazolt, és az elmúlt hét végén már új egyesületének színeiben versenyezve gyarapította érmei számát. Az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban a felnőttek és a juniorok számára megrendezett rangsorversenyen 38 egyesület 118 cselgáncsozója indult, és a 90 kilogrammosok súlycsoportjában a TFSE új fiatal csillaga öt vetélytársát megelőzve az első helyen végzett.

Nerpel Gergely február 1-jén tölti be 21. életévét, és súlycsoportjában a közvetlen élmezőnyt erősíti hazánkban. Az elmúlt években sikert sikerre halmozott, a nemzetközi hadszíntéren ifjúsági Eb-bronzérmes (2018), Európa-kupa arany-, illetve bronzérmes (2021), csapatban junior-világbajnoki 5. helyezett (2021), míg idehaza felnőtt országos bajnok (2018, 2021), junior és U23-mas bajnok (2021), MEFOB-győztes (2021), továbbá tagja a Los Angeles 2028 válogatott keretnek. A Testnevelési Egyetemen osztatlan testnevelő tanári szakon tanul, s eltökélt célja az edzői képesítés megszerzése.

„A TFSE-ben szeretnénk közösen megteremteni neki a lehetőséget a hazai és a nemzetközi egyetemi sportversenyeken induláshoz, egyszersmind ahhoz, hogy más, kiemelten rangos viadalokon is rajthoz álljon, például az idén rendezendő Európai Egyetemi Játékokon és az Universiadén. Céljai elérésében természetesen mindenben segíti őt az egyetem és az egyesület” – mondta Rakaczki Zoltán, a TFSE ügyvezetője.

Mi pedig azt kívánjuk Gergelynek, hogy legyen legalább annyira sikeres sportágában, mint az ugyancsak a Testnevelési Egyetemen tanuló Tóth Krisztián, aki a tavalyi tokiói olimpián bronzérmet szerzett judóban.

Nem mellesleg szintén a 90 kilogrammosok mezőnyében...

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!