A Testnevelési Egyetem nyerte a judo MEFOB csapatversenyét
2021. november 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hagyományokhoz méltón szerepeltek a TE-hallgatók a 2021/2022-es judo MEFOB-on, amelyet november 14-én, szombaton, zárt kapuk mögött rendeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Arénájában.

A Testnevelési Egyetem nyerte a judo MEFOB csapatversenyét

Ez volt az első alkalom, hogy az NKE csarnoka adott otthont a rendezvénynek, hiszen korábban a Honvéd és az UTE termében rendezték a judo egyetemi bajnokságokat.

A pandémiás helyzet ellenére 19 egyetem csaknem 300 versenyzője vett részt a viadalon. Színvonalas küzdelmet láthatott a szép számú közönség, a versenyen több válogatott sportoló is részt vett, akik az elmúlt időszakban világversenyeken is érmeket szereztek: Sipőcz Richárd, Gercsák Szabina, Varga Brigitta és még sokan mások.

Ezen a MEFOB-on búcsúztattuk a versenyzéstől egyetemünk hallgatóját, a 34 éves, "veteránnak" számító egykori Universiade-bronzérmes Csoknyai Lászlót, aki ezúttal két súlycsoporttal magasabb kategóriában szerzett bajnoki címet.

A TE-ről összesen 88 hallgató vett részt a MEFOB-on, egynegyedük judós, a többiek különböző sportágakból érkeztek, és két hónapon keresztül
aktívan készültek a TFSE versenyzőivel együtt.

A férfiak profi mezőnyében a 66 kilogrammos súlycsoportban Gombás Bálint Márk, a 73 kilogrammosoknál Szatmári György szerezte meg az aranyérmet. A 90, illetve a 100 kilogrammos súlycsoportban is TE-siker született Nerpel Gergely, illetve a Fair Play-díjas, 2018-ban az év judósának választott Csoknyai László révén.

Az amatőrök küzdelmében is kitettek magukért egyetemünk sportolói: a nőknél 48 kilogrammban Timár Bernadett, 57 kilogrammban Mandeville Dominika, 70 kilogrammban Teleki Blanka, 78 kilogrammban pedig Szlezák Anna nyakába került az aranyérem.

A férfiak amatőr küzdelmében is hullott a TE-s aranyeső: a 60 kilogrammos súlycsoportban Kocsár Balázs Árpád, míg a 73 kilogrammosban Lévay Dániel állhatott a dobogó legfelső fokára.

„Az elmúlt harminchat évben mindössze egyetlen egyszer lett első a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a judo MEFOB-on, a többin mi diadalmaskodtunk – szólalt meg Dr. Németh Endre, a Testnevelési Egyetem Küzdősportok Tanszék vezetője. – Ebből kifolyólag fűtötte a visszavágás vágya az NKA-t, amely óriási létszámmal érkezett a versenyre. Ennek ellenére nem tudott legyőzni bennünket, jóllehet az NKE hallgatói jóval nagyobb óraszámban készültek erre a megméretésre. Újra bebizonyítottuk, létezik még a TE-szív. Kalapot kell emelnem az előtt is, hogy a járvány ellenére ilyen sokan eljöttek a MEFOB-ra, ami külön örvendetes.”

Az eddigi 36 judo MEFOB-on – egy kivételtől eltekintve – tehát mindig a TF, illetve a TE diadalmaskodott az összesített csapatversenyen, és ez most sem volt másképpen. A bajnokságot nagy fölénnyel nyerő TE-t a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem követte a dobogón. A judo MEFOB-ot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Testnevelési Egyetem közösen szervezte a Magyar Judo Szövetség és az Újpesti Torna Egylet közreműködésével.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!