Jónás Ferenc nyerte a tájékozódási futó MEFOB-ot
2021. november 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A saját bevallása szerint csúcsformán kívül lévő másodéves rekreáció szakos TE-hallgató nyerte a tájékozódási futó MEFOB-ot a férfiak mezőnyében.

Jónás Ferenc nyerte a tájékozódási futó MEFOB-ot

Jónás Ferenc (jobbra), a junior tájfutó-világbajnokságon

A Fejér megyei Gánt község melletti Öreg-tölgyeknél rendezték meg a hétvégén a tájékozódási futó egyetemi bajnokságot (MEFOB), amelyen a Testnevelési Egyetem hallgatói is rajthoz álltak.

A papírformának megfelelően a férfiak egyéni versenyében a szeptemberi junior-világbajnokságon három érmet szerzett TE-hallgató, Jónás Ferenc ért elsőként célba a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem két kimagasló versenyzője előtt a 11,3 kilométeres, 16 ellenőrzőpontos, összesen több mint 500 méter szintemelkedést magában foglaló futamon.

„A szeptemberi junior-világbajnokság és az olaszországi felnőtt világkupaverseny, illetve a közelmúlt országos bajnokságai óta úgymond pihenőfázisban vagyok, így nem a legjobb formámban indultam el a tájfutó MEFOB-on – ismerte el Jónás Ferenc, aki a jövő évi tájfutó egyetemi világbajnokságon képviseli majd a magyar színeket. – A verseny első felét – ahol inkább lapos részek voltak – meglehetősen jól bírtam, a második, meredekebb, hegyes és sziklás részét azonban már kevésbé. Őszintén szólva addigra már kissé elfogyott a szufla. A második helyezett Nagy Péterrel a junior-világbajnokságon ezüstérmet nyertem váltóban, ő remek versenyző, miként a harmadik helyen célba ért Divin Péter is.”

Az egyetemek közötti összetett versenyben a TE a 7. helyen végzett 11 ponttal.

A 2021-es férfi egyéni tájékozódási futó MEFOB végeredménye:

  1. Jónás Ferenc (TE), 79:5
  2. Nagy Péter (BME), 81:51
  3. Divin Péter (BME), 87:06
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!