A TE büszkeségei is állami kitüntetést kaptak
2021. október 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Magas rangú állami kitüntetésben részesültek a Testnevelési Egyetem Tokiót megjárt sportolói és felkészítő edzői.

A TE büszkeségei is állami kitüntetést kaptak

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére állami kitüntetéseket adományozott munkájuk, illetve pályafutásuk elismeréseként az idén Tokióban megrendezett, XXXII. nyári olimpiai és paralimpiai játékokon kimagasló eredményeket elért sportolóknak, valamint felkészítő edzőiknek Áder János köztársasági elnök.

A kitüntetéseket pénteken adták át az Országházban. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Testnevelési Egyetem (TE) korábbi, illetve jelenlegi hallgatóinak, valamint tanárainak is magas rangú kitüntetéssel értékelték ragyogó munkájukat.

Íme, a TE kitüntetetettjei!

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült a birkózó Lőrincz Tamás, a paralimpián szédületesen teljesítő atléta, Ekler Luca, valamint Szalma László felkészítő edző, a Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének vezetője.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült Dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, a TE Úszás és Vízi Sportok Tanszékének vezetője.

A Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült Hüttner Csaba, a kajakozók szövetségi kapitánya, Hüvös Viktor felkészítő edző, az olimpiai bajnok Tótka Sándor trénere, az öttusázó Kovács Sarolta és a cselgáncsozó Tóth Krisztián.

A kitüntetetteknek ezúton is tiszta szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk versenyzői, illetve edzői pályafutásukhoz!

kép: olympics.com

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!