TE-hallgatók nyerték a női strandröplabda MEFOB-ot
2021. augusztus 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Horváth Réka Sára, Soós Brigitta kettős bizonyult a legjobbnak a strandröplabda MEFOB idei kiírásában, miután a döntőben szoros mérkőzésen 2:1-re felülmúlta a Villám Csenge (Semmelweis Egyetem), Rácz Annamária (Testnevelési Egyetem) párost.

TE-hallgatók nyerték a női strandröplabda egyetemi bajnokságot

Augusztus 13-án és 14-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) kisérőprogramjaként rendezték meg a strandkézilabda egyetemi bajnokságot (MEFOB), amelynek női tornáján a Testnevelési Egyetem hallgatói állhattak a dobogó legfelső fokára.

A Horváth Réka Sára, Soós Brigitta duó a nyitónap első mérkőzését kissé nehezen abszolválta (2:1), majd a folytatásban alulmaradt a későbbi ezüstérmes Villám Csenge (Semmelweis Egyetem), Rácz Annamária kettőssel szemben (0:2). A vígaszágra került TE-s lányok a negyeddöntőben könnyen vették az első akadályt (2:0), a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen azonban meg kellett dolgozniuk a győzelemért: Réka és Brigitta 0:1-ről fordítva 2:1-re múlta felül aktuális ellenfelét.

A döntőben újra szembetalálták magukat Villám Csengével és Rácz Annamáriával, ám ezúttal nem engedték ki a kezükből a lehetőséget, s bár ellenfelük 1:0-ra vezetett, összeszedték magukat, és a maguk javára fordították a találkozót (2:1).

„Azt mondtuk magunknak, engedjük el a stresszt, és játsszunk egy jót. Ennek köszönhetően tudtunk fordítani, és megnyertük a szoros mérkőzést – árulta el a siker titkát Soós Brigitta, a TE osztatlan tanári szak végzős hallgatója, aki másodjára szerepelt strandröplabda MEFOB-on. – Mivel végzős vagyok, jövő nyáron lesz utoljára lehetőségem részt venni az egyetemi bajnokság küzdelmeiben. Ha nem ütközik semmivel, megpróbáljuk a címvédést, hiszen remek kettőst alkotunk Rékával.”

Brigitta, Réka, szívből gratulálunk!

2021-es strandröplabda MEFOB, nők, végeredmény: 

  1. Horváth Réka Sára (Testnevelési Egyetem) - Soós Brigitta (Testnevelési Egyetem)
  2. Villám Csenge (Semmelweis Egyetem) - Rácz Annamária (Testnevelési Egyetem)
  3. Pavlovics Zsófia (Budapesti Gazdasági Egyetem) - Rucz Réka (Budapesti Corvinus Egyetem)
  4. Kiss Liliána (Budapesti Gazdasági Egyetem) - Bíró Krisztina (Budapesti Corvinus Egyetem)

fotó: MEFS

   

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!