Mészáros Anett Európa-bajnok
2010. április 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ipponnal nyert a döntőben a 70 kilós Mészáros Anett a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságon. Kétszer vágta földhöz szlovén ellenfelét, a másodikat már nem lehetett elvenni tőle. A magyarok öt éremnél tartanak két nap alatt.

Egy nappal az elutazása előtt azt mondta az Indexnek a 70 kilós cselgáncsozó, Mészáros Anett, a lelkének kellene nagyon az aranyérem, mert a vb-n nem volt szerencséje a döntőben. A 22 éves versenyző eddig még komoly nemzetközi versenyt nem nyert, de ettől többször hajszál választotta el.

A sorozat a bécsi Európa-bajnokságon megszakadt, a világranglista második helyén álló Mészáros aranyérmes lett. A lett Pukitét alig több mint két perc után verte, eldobta és leszorította. A holland Bolder ellen már sokkal nehezebb dolga volt, mert a rendes játékidőben kiengedte egy intés miatt a győzelmet a kezéből. A bírói döntés azonban 2-1 arányban neki kedvezett. Az elődöntőben a francia Chollet-vel találkozott, és 45 másodperccel a vége előtt egy combdobással a földre vitte.

A fináléban a szlovén Rasa Sraka várt rá, őt ipponnal győzte le - 10 másodpercen belül kétszer dobta el ellenfelét, az első ippont visszavonták, a másodikat adták meg -, és megszerezte a magyar küldöttség ötödik érmét, első aranyát Bécsben. Két ezüst és két bronzunk van még.

Mészáros a sportág tizenkettedik magyar Európa-bajnoka. Az MTI-nek így nyilatkozott a győzelme után: "megünnepeltettem magam, aztán folytattam tovább a meccset."

forrás: sportgeza.hu

Címkék: judo,aranyérem,EB
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!