Elsős hallgatónk a Nemzeti Vágtán
2015. szeptember 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bodnár Fruzsina, I. évfolyamos hallgató 12 éve kezdett lovagolni.  A családban és a felmenők közül senki nem lovagolt, viszont dédapja lovakat tartott, így lehetséges, hogy onnan örökölte a ló-szeretetet. Sokak szerint „lóra termett”.

Elsős hallgatónk a Nemzeti Vágtán

Neki még nincsen saját lova, de szabadidejében egy lovardában több lóval is dolgozik.  Nyáron lovas táborokban tevékenykedik, ahol mozgássérült és Down-kóros gyerekekkel is foglalkozik. Velük igen szép sikereket ért már el.

Sárospatakon járt iskolába. Két edzője, Livják Emília és Vismeg István (mindketten a TF-en végeztek!) tovább erősítették Fruzsina azon vágyát – ami általános iskolás kora óta megmaradt -, hogy ha felnő, a TF-re jön tanulni. Hogy melyik szakra, az hossza töprengés után alakult ki, amiben edzői szintén segítségére voltak.

Hogyan került a Nemzeti Vágtára?

A Borsodi Vágta területi döntőjében a 2. helyet szerezte meg, amivel bejutott a Nemzeti Vágtába, és az elődöntőn keresztül a középdöntőbe. (A helyszínen lebonyolított élő próbaversenyeken megverte a Vágta korábbi bajnokait is!)

A rajt döntő fontosságú ezen a pályán. Segítője a rajt előtt próbálta mindenféle tanáccsal ellátni, de az izgalomtól nem tudott odafigyelni. Amikor viszont elindultak, már csak az ösztöneire hallgatott – és ezzel, nagy meglepetésre –, majdnem bekerült az 5 fős döntőbe. Végülis a középdöntős futamában a második helyen végzett, amire nagyon büszke, hiszen ezt az eredményt 18 évesen, egy olyan lóval sikerült elérnie, amely először vett részt ilyen versenyen.

A sportszakmai gyakorlat keretén belül, a harmadik szemesztertől kezdve, Sóskútra fog járni lovagolni, az egybefüggő gyakorlatot pedig otthon, Sárospatakon, a megszokott lovardában fogja végezni.

Fruzsina hihetetlen nagy élményként érte meg azt, hogy Budapest szívében, egy ilyen gyönyörű helyen, a Hősök terén versenyezhetett, és elégedett eredményével.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!