Egy arany, egy bronz
2016. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Címvédés, MVP, All Star, bronzérem. A Testnevelési Egyetem kosárlabda csapatai kiváló eredményekkel zárták a 2015-16-os Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot.

 

Debrecenben került megrendezésre a MEFOB kosárlabda négyes döntője, melynek mind a női, mind a férfi csapatunk nagy reményekkel és hasonlóan nagy elvárásokkal vágott neki. A három napos eseményen a csapatok naponta egy-egy mérkőzést játszottak, majd a döntők kedden kerültek megrendezésre. Női csapatunk a Debrecen ellen nagy iramú, látványos meccsen végig vezetve magabiztosan hódította el a megérdemelt első helyet. A lányok ezzel megvédték bajnoki címüket, ráadásul idén is veretlenül zárták a szezont!

Az eredményhirdetés előtt következett az „utolsó csata”, melyet a férfi csapat játszott szintén a házigazda ellen. Izgalmas ki-ki meccset vívtak a csapatok, egyik gárda sem tudott nyolc pontnál nagyobb előnyre szert tenni. Sajnos a DEAC bírta jobban az idegek harcát és a negyedik negyedben eldöntötték az érmek sorsát. Férfi csapatunk körbeverés miatt így a harmadik helyet tudta megszerezni.

Egyéni díjak kiosztására is sor került: a lányoknál Miháczi Diána és Mányoki Judit személyében két TFSE játékos is bekerült az All Star csapatba. A legértékesebb játékosnak járó elismerést – a tavalyi tornához hasonlóan – ismét Németh Alma nyerte el. A fiúknál Mohay Péter került be az All Star csapatba.

Női csapatunk bajnoki címével kvalifikálta magát az Európai Egyetemi játékokra, mely idén Horvátországban kerül megrendezésre. A női csapat tagjai: Németh Alma, Magyar Bianka, Mányoki Judit, Miháczi Diána, Karlócai Julianna, Bodnár Fanni, Lakatos Dóra, Varga Barbara, Sándorfi Réka, Sándorfi Dóra, Kováts Gabriella, Czivinger Lilla. Vezetőedző: Boros Zoltán. Csapatvezető: Fogarasi György.

A szezon során a férfi csapat tagjai voltak: Krajnyák Levente, Répási Richárd, Haris Róbert, Petrucsik Bence, Sinkovits Dániel, Németh Kristóf, Boinitzer Dávid, Molnár Bertalan, Horváth Kristóf István, Baksa Szabolcs, Szollár Gergő, Palánk Bálint, Erdész Dávid, Mohay Péter, Világi Kristóf, Mostbacher Antal, Debreceni Dániel, Tóth Dávid, Faragó Ede, Bódi Bence. Vezetőedző: Molnár István. Csapatvezető: Baksa Szabolcs.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!