TF-es hallgató az Ultra Trail Hungary-n
2016. május 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 15-én, pontban éjfélkor, több mint 150 elszánt terepfutó állt Szentendrén a Lázár Cár téren, az Ultra Trail Hungary 115 km-es távjának rajtjánál. Köztük volt Török Bence, MA Testnevelő-gyógytestnevelő  szakos hallgatónk, a TFSE Judo szakosztály tagja.

 

A verseny a Pilis és a Visegrádi hegység hegyeiben zajlott, az előző hét sok esőzése miatt rendkívül sáros terepen, rengeteg vízzel, melyek nagyban nehezítették a futók dolgát. A sportolóknak több mint 4000 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük.  Fel kellett mászniuk Dobogókőre, a Vörös-kő csúcsra, a Pap-rétre, és egy különösen meredek, két és fél km-en 500 métert emelkedő szakaszt is meg kellett tenniük e hosszú verseny során. Török Bence végül a 26. helyen futott be, 16 óra 35 perces eredménnyel.

„A sár nagyon sokat kivett belőlem, többször is át kellett billentenem magam kisebb-nagyobb holtpontokon. Fejben nagyon ott kellett lenni, ez pedig sikerült, összességében teljesen elégedett vagyok. Nagy köszönettel tartozom Bosnyák Edit tanárnőnek, illetve Horváth Tamás és Németh Endre tanár uraknak!”

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!