Büszkeségeink

TF-es hallgató az Ultra Trail Hungary-n

Május 15-én, pontban éjfélkor, több mint 150 elszánt terepfutó állt Szentendrén a Lázár Cár téren, az Ultra Trail Hungary 115 km-es távjának rajtjánál. Köztük volt Török Bence, MA Testnevelő-gyógytestnevelő  szakos hallgatónk, a TFSE Judo szakosztály tagja.

 

A verseny a Pilis és a Visegrádi hegység hegyeiben zajlott, az előző hét sok esőzése miatt rendkívül sáros terepen, rengeteg vízzel, melyek nagyban nehezítették a futók dolgát. A sportolóknak több mint 4000 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük.  Fel kellett mászniuk Dobogókőre, a Vörös-kő csúcsra, a Pap-rétre, és egy különösen meredek, két és fél km-en 500 métert emelkedő szakaszt is meg kellett tenniük e hosszú verseny során. Török Bence végül a 26. helyen futott be, 16 óra 35 perces eredménnyel.

„A sár nagyon sokat kivett belőlem, többször is át kellett billentenem magam kisebb-nagyobb holtpontokon. Fejben nagyon ott kellett lenni, ez pedig sikerült, összességében teljesen elégedett vagyok. Nagy köszönettel tartozom Bosnyák Edit tanárnőnek, illetve Horváth Tamás és Németh Endre tanár uraknak!”