Csúcs ez csapat!
2016. november 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Noha a hivatalos visszajelzés még hátravan, bátran kijelenthető: hat Guinness-rekordot is átír a Face Team Akrobatikus Sport Színház.

A kivételesen ügyes fiatalokból álló, az elmúlt években a tudását NBA és FIBA kosárlabda-mérkőzéseken, valamint színházakban és cirkuszfesztiválokon is bemutató alakulat hat csúcs hitelesítésére vár: az egy percen belüli zsákolások száma trambulinról (39 – Pálfi Gergely, Takács Áron, Gyujtó Ádám, Szabó Péter, Huszár Bálint); a pörgő kosárlabda legmagasabbra feldobása, majd elkapása (4.62 méter – Felföldi Tamás, Csapó István); a legtávolabbról bemutatott előreszaltós zsákolás trambulinról (6.18 méter – Huszár Bálint); a kosárlabda legtovább pörgetése gitáron (13.23 másodperc – Malik Anna); két ember legtöbb passza pörgő kosárlabdával egy percen belül (12 – Takács Áron, Csapó István); a legtávolabbról dobott kosár ülő testhelyzetből (18 méter – Magyar Tamás).

Csúcs ez csapat!

„Mindent az előírásoknak és a szabályoknak megfelelően csináltunk, nagyszerű munkát végeztek a csapattagok. Nagyon várjuk már a hivatalos visszajelzést, azt, hogy rekorderek legyünk. Egyébként csaknem húsz csúcs megdöntésére vállalkoztunk volna, de a Guinnessnél jelezték, ez túl sok lenne, úgyhogy legyen elég hat” – mondta érdeklődésünkre Döbörhegyi Balázs csapatmenedzser, aki korábban a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán végzett.

Az ülő testhelyzetből gólt érő dobás előző csúcsát nem akárki tartotta – jelesül a Harlem Globetrotters!

Takács Áron, Huszár Bálint és Pálfi Gergely jelenleg is a TE hallgatója.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!