Igazi kosárlabda ünnep a TF-en
2016. december 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 28-án, hétfőn dupla hazai MEFOB fordulónak adott helyet a TF „E” terme. Női csapatunk a Pécs gárdáját fogadta, a férfiak pedig a közvetlen rivális Szombathellyel mérkőztek meg.

A két teltházas mérkőzés közti szünetben a megelőző héten Kínában, az Egyetemi 3X3-as Kosárlabda Világbajnokság 3. helyezést elérő csapat játékosait (Karlócai Julianna, Mányoky Judit, Miháczi Diána, Varga Barbara, a TFSE sportolói) köszöntötte a klub. Ezt követően Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor Úr feldobásával indult a férfi mérkőzés melyhez az alaphangulatot a TE Cheerleaders csapata adta meg fellépésével. Mindkét mérkőzésen hazai győzelem született, gratulálunk a csapatoknak!

Igazi kosárlabda ünnep a TF en

A mérkőzések összefoglalói (forrás: mozduljra.hu, kezdo5.hu):

TFSE - PTE PEAC 97-55 (25-19, 18-14, 24-10, 30-12)

TF: MÁNYOKY 39/21, Bodnár 8, KARLÓCAI 14/3, Kováts G. 2, VARGA 6. Cs.:GEREBEN 5/3, SZELI 17, Sándorfi R. 6. / PTE-PEAC: Herendi 9/6, Gyuricza 5/3, Kóbor 4/3, RICK 17/6, KÉSŐI 16/6. Cs.:Balázs R. 4, Vitári.

Az első percekben nyoma sem volt annak. hogy a TF három kulcsjátékosa, Mányoky Judit, Karlócai Julianna és Varga Barbara Kínában járt az egyetemi 3x3-as világbajnokságon, és csak a hét vége felé érkeztek haza. Éppen e trió vezetésével kezdett 8-2-vel a legutóbbi két egyetemi döntő MVP-jét, Németh Almát nélkülöző TF. A szakasz közepén azonban 3 triplával fordított a pécsi csapat. A negyed hajrája a kifejezetten ügyesen, eredményesen "beszálló" Szeli Dornia, valamint a hazai csapat játékát ügyesen szervező Gereben Dorka jóvoltából a hazaiaké volt, akik visszaszerezve a vezetést 6 pontos előnnyel zárták a nyitó negyedet.

A második szakaszt 6-2-vel kezdve 2 pontra feljött e Pécs. Ezt követően azonban egységes csapatmunkával egy 8-0-lal 10 pontosra növelt előnyét a címvédő- A félidő hajrájában Késői Melinda és Rick Mónika jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a pécsi csapat, szünetben 10 ponttal vezetett a TF.

A második félidőt 10-0-lal kezdve lényegében eldöntötte a meccset a maga javára a címvédő a fokozatosan fáradó pécsiekkel szemben. A vendégek szünet utáni első kosarukat 4 és fél perc elteltével szerezték, Herendi Zsófia dobott triplát. Az utolsó 15 perc Mányoky show-t hozott. A Kínában a csapat vb-bronza mellett a tripladobó versenyen is 3. helyezést szerző "vajkezű", de e meccsen addig távolról nem túl jól célzó  kosaras elkapta a fonalat, szórta a triplákat, s végül 7-ig jutott - igaz összesen 20 kísérletből, ami 35%. Emellett a mezőnymunkából is kivette a részét, volt 10 gólpassza - nem egy hát mögötti - valamint 6-6 lepattanója és szerzett labdája.

Az előző kiírás bajnokának és 4. helyezettjének találkozóján egy félidőt bírt a pécsi csapat, az első félidő még kifejezetten színvonalas, élvezetes volt - a második már elég egyoldalú. 

TFSE - SzoESE 95-58 (22-17, 25-8, 24-12, 24-21)

TFSE: Sinkovits 4, Petrucsik 7/3, HORVÁTH K. 18/3, BOINITZER 14, MÁCSAI 13/3. Cs.: SZOLLÁR 7/3, Karagity 1, Kerkai 13, TÓTH D. 8, NÉMETH K. 8, Világi 2. / SzoESE: Kozma 2, FÖLDESI 12/6, Novák 6, MÉSZÁROS 12, Perák 6. Cs.: Bereczki 4, NÉMETH A. 8/6, Balogh R. 5,  Kerekes.

Perák Denis duplájára Boinitzer Dávid - ő szombaton még a szombathelyi Földesi Marcellel "vállvetve" küzdött a gálán az egyetemi válogatott sikeréért - vezetésével 10 ponttal felelt a TF. Kéri Péter időkéréssel rendezte a szombathelyi gárda sorait, amely a padról triplával "beszálló" Németh Armand vezérletével a negyed végén 5 pontra feljött.

A második szakaszban aztán "átfutott" a minőségre jóval hosszabb kispaddal rendelkező, s folyamatosan friss, pihent erőket bevető TF a két sérült kulcsjátékosát, Kovács Bencét és Szabó Bencét - igaz a TF-nél is van két sérült meghatározó kosaras Debreceni Dániel és a Kínában, az egyetemi vb-n megsérült Mohay Péter személyében - nélkülöző Szombathely csapatán. Horváth Kristóf vezérletével 11-0-lal indította a negyedet a TF, miközben a vendégek sorra adták el a labdákat, Mácsai Károly a félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobott triplája pedig elég demoralizáló lehetett a szombathelyieknek. A folytatás is elég egyoldalú volt, a vendégektől Mészáros Máté és Földesi révén csupán felvillanásokra futotta, a TF 32 eladott labdába belehajszolva ellenfelét a vártnál jóval nagyobb különbségű győzelmet aratott.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!