Judo MEFOB 2016
2016. december 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2016. évi Judo MEFOB november utolsó hétvégéjén, de új helyszínen került lebonyolításra, az UTE frissen felújított Horváth István judo termében, ezáltal az esemény visszatért gyökereihez. A versenyt Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke nyitotta meg, majd örömmel nyugtázta a magas részvételi számot, mely többek között indokolttá tette a helyszín váltást.

Az eddigi évek rohamosan növekvő létszámát (2014 – 173 fő, 2015 – 220 fő, 2016 – 352 fő) a csarnok tökéletesen kiszolgálta. Ez a létszám vetekszik a hazai legkomolyabb országos és nemzetközi versenyekével. Lebonyolítása egyre nagyobb kihívás, ám a TE Judo sportszakmais-, és önkéntes hallgatóinak áldozatos munkájával profi módon szervezzük meg évről - évre. Az idei eseményt az UTE Judo szakosztályától Petrányi Imre (szakosztályvezető) segítette nagy tapasztalatával és rutinjával.

Judo MEFOB 2016

A verseny magas létszámából adódóan egésznapos eseménnyé alakult, ennek következtében egyes súlycsoportok küzdelmeit kellett rövidíteni. Szakmai szemmel tekintve változatos technikák jelentek meg a küzdelmek során, egy - egy látványos dobással párosítva. Minden résztvevő arcán látszódott a küzdeni, nyerni vágyás, mely több kevesebb sikerrel meg is valósult. A részvételi arányhoz képest kevés sérülés történt, köszönhetően a jó felkészültségnek és a jó formaidőzítésnek. A végső helyezésekért folyó küzdelmek többnyire kiélezettek és látványosak voltak. Izgalomban és látványban tehát nem volt hiány, aki részt vett a versenyen az jól érezhette magát.

Judo MEFOB 2016

Külön köszönet a 137 fő TF-es indulónak, köztük a jelenlegi és volt válogatott versenyzőknek (Csoknyai Lászlónak, Keliger Bernadettnek), akik emelték a verseny színvonalát.
A csapatversenyt a Testnevelési Egyetem nyerte 171 ponttal, melyhez minden TE résztvevő, rendező és pedagógus (Németh Endre, Horváth Tamás) hozzájárult áldozatos munkájával.

Köszönjük nekik! Hajrá TF!

(A helyezések megtekinthetők a tanszéki hirdetőtáblán, a küzdősport teremnél a MEFS honlapján és a judoinfo.hu-n.)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!