Érmek bűvöletében
2017. június 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Rangos sporteseményeknek ad otthont a nyáron Magyarország: júliusban vizes világbajnokságot, augusztusban pedig cselgáncs-világbajnokságot rendezünk. Utóbbi tornán áll rajthoz a Testnevelési Egyetem szakedzői szakát reményei szerint az idén elkezdő Tóth Krisztián, aki a 90 kilogrammos súlycsoportban indul majd a Papp László Sportarénában rendezendő dzsúdó-vb-n.

Érmek bűvöletében (Tóth Krisztián)

„Mivel a vállsérülésem miatt nyolc hónapos kihagyásra kényszerültem, éremszerzéssel már nagyon elégedett lennék az augusztusi világbajnokságon – mondta a 23 esztendős versenyző. – Mindamellett nincs olyan élsportoló, aki ne a legfényesebb érem megkaparintásáért indulna harcba a világeseményeken. Engem kifejezetten feldob egy-egy hazai rendezésű viadal, az biztos, hogy mindent kiadok majd magamból.”

A rokonszenves sportoló 2016-ban részt vett a riói olimpián, amely azonban nem úgy sikerült a számára, ahogyan eltervezte, kínai ellenfele ipponnal győzte le a legjobb tizenhat között.

„Természetesen nagyon csalódott voltam a kiesés után, de mint minden hibából, ebből is tudtam tanulni – folytatta Tóth Krisztián. – Fiatal vagyok még, egészségem és a megfelelő versenyszellem megőrzése esetén még két olimpián is lesz lehetőségem elindulni. Nem szeretném úgy abbahagyni a cselgáncsozást, hogy nincs érmem olimpiáról. De ez még messze van, most minden idegszálammal a budapesti világbajnokságra fókuszálok, a lehető legjobb eredményt szeretném elérni a Papp László Sportarénában.”

A kiváló dzsúdósnak felnőtt Európa-bajnokságról van már ezüst- és bronzérme, világbajnokságról pedig ezüstérme, szurkolunk neki, hogy minél hamarabb meglegyen neki az arany is – hátha már a nyár végén sikerül.

fotó: IJF

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!