Csak TF-esek képviselik a magyar női tornát az Universiadén
2017. augusztus 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 29. Nyári Universiadén Böczőgő Dorina és Al-Salty Dália képviseli a magyar női tornát, amely augusztus 19-én veszi kezdetét Tajvanon. Mindketten a Testnevelési Egyetem hallgatói, ahogy a férfi csapatban is van két TF-es a magyar tornász küldöttségben. 

Az egyetemisták multisport-eseményén magyar színekben idén két női tornászválogatott versenyzik Böczögő Dorina és Al-Salty Dália személyében – mondta el Draskóczy Imre női szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy csak egyéniben indulnak a hölgyek, ugyanis a csapatindításhoz minimum három fő szükséges – olvasható a Magyar Torna Szövetség közleményében.

Csak TF esek képviselik a magyar női tornát az Universiadén

Böczögő Dorina gyakorlat közben

A tornászok viadala augusztus 19-én a férfiak csapatversenyének döntőjével és egyéni selejtezőjével indul, ahol Babos Ádám, Schweigert Dávid, Kardos Botond és Vecsernyés Dávid szerepel, utóbbi kettő szintén a Testnevelési Egyetem hallgatója. A magyar együttes a második csoportban lép a szerekhez. A nők megmérettetése pedig augusztus 21-én, hétfőn kezdődik a csapat döntővel, amely egyben egyéni összetett és szerenkénti selejtező is, csakúgy, mint a férfiaknál, ellenben Böczögő Dorina és Al-Salty Dália csapatban nem, csak az utóbbi két kategóriában lesz érdekelt. A hölgyek az első, úgynevezett vegyes csoportban mutatkoznak be.

A tornász delegáció,  a női és a férfi versenyzők egyaránt augusztus 15-én, kedden 16:00 órakor indulnak Tajvanra a Liszt Ferenc repülőtérről. A férfi csapatot Janik Pál edző, a nőket pedig Draskóczy Imre női szövetségi kapitány kíséri az esemény helyszínére. Ahogy elmondta:

"Böczögő Dorinával és Al-Salty Dáliával veszünk részt az Universiadén, csapatunk most nincs. A jelenlegi terv az, hogy mindkét lány, minden szeren versenyzik egyéniben. Dorinának fáj a válla, kezelés alatt áll, de nagyon bízunk benne, hogy ebből ki fog lábalni, és rendben lesz. Dália a maga megszokott ritmusában edz. Azt reméljük, mindez olyan motivációs erővel bír a jövőt tekintve."

A férfiak szövetségi kapitánya, Sóvágó Lajos így fogalmazott: 

"Négyfős csapattal utazunk az Universiadera, Kardos, Babos, Schweigert és Vecsernyés van a csapatban. Szerdán volt ellenőrző versenyük, elég jó formában vannak, kíváncsi vagyok, mire lesz elég. Ez egy előkészület a világbajnokságra, egy kihívás számukra. Nagyon jó helytállást szeretnék a fiúktól, de sajnos még nincs meg a rajtlista, így kevés információ áll rendelkezésünkre, ezáltal felelőtlenség lenni bármit is mondani az esélyekkel, elvárásokkal kapcsolatban."

Program (a program a tajvani, helyi idő szerint lett feltüntetve, az időeltolódás a magyar időhöz képest +6 óra.)

  • 08.19 szombat 12:00 - 15:00 ffi csapatverseny döntő és egyéni selejtező 2.csoport
  • 08.21 hétfő 10:00 - 12:00 női egyéni selejtező 1.csoport
  • 08.22 kedd 14:00 - 16:00 ffi egyéni összetett döntő, 18:30-21:15 női egyéni összetett döntő
  • 08.23 szerda 11:00 - 14:00/16:00-19:00 ffi, női szerenkénti döntők

forrás: Magyar Torna Szövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!