Világnagyságok előtt aranyérmes egyetemünk docense
2017. augusztus 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dániában, Aarhus-ban került sor a Senior Atlétika Európa-bajnokságra, ahol a Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének docense, Benczenleitner Ottó korábbi világnagyságokat megelőzve aranyérmet szerzett diszkoszvetésben.

A dániai Európa-bajnokságon 44 ország közel 4000 ezer senior versenyzője vett részt, köztük egy igen népes magyar küldöttséggel. Az 51 sportolóból álló magyar csapat összesen 4 aranyérmet nyert, amelyek közül az egyiknek van TF-es vonatkozása is. 

Az M 50-es kategóriában Benczenleitner Ottó a 31 indulót számláló mezőnyben megnyerte a diszkoszvető számot, ami komoly bravúrnak számít, hiszen a mezőnyben ott volt az 1992-es barcelonai olimpia aranyérmese, az akkor az Egyesített Csapat színeiben induló orosz Andrej Abduvalijev.

Világnagyságok előtt aranyérmes egyetemünk docense

A "dán király". Középen a Testnevelési Egyetem docense, Benczenleitner Ottó. 

Aarhus-ban számos korábbi olimpiai bajnok, világbajnok versenyzett és képviselte saját hazáját. Egyetemünk oktatója a diszkoszvetés aranyérme mellett negyedik lett dobó ötpróbában és hatodikként zárta a kalapácsvetés döntőjét.  

Világnagyságok előtt aranyérmes egyetemünk docense

Összességében Benczenleitner Ottó a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett és a Testnevelési Egyetem képviseletében, a dobogó legtetején állva hallgathatta a magyar himnuszt. Gratulálunk! 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!