Az Úszás és Vízi sportok Tanszék a 17. vizes világbajnokságon
2017. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Július végén ért véget a 17. vizes világbajnokság, majd augusztus 20-án a masters-világbajnokság is befejeződött. Az eseményről a FINA (Nemzetközi Úszó-szövetség) elnöke úgy nyilatkozott, hogy minden idők legjobbja volt. Ezt az elismerést a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízi sportok Tanszékének tanárai is maximálisan a magukénak érezhetik.

A TE Úszás és Vízi sportok Tanszéke aktívan részt vett a versenyek előkészítésében és lebonyolításában. A tanszékünkön tanító tanárok különböző szerepköröket töltöttek be a versenyek alatt.

Az Úszás és Vízi sportok Tanszék a 17. vizes világbajnokságon

Egy erős csapat! 

Dr. Sós Csaba a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaként irányította a versenyzők és edzők felkészülését és munkáját. Tevékenységének eredményeként a magyar úszócsapat nagyban hozzájárult a remek magyar eredményekhez (2 arany, 5 ezüst és 2 bronzérm). A magyar úszóválogatott edzői teamjében két kollégánk, Dr. Egressy János és Kovácshegyi Ferenc is helyet kapott. János Szilágyi Liliánáért, Ferenc Gyurta Gergelyért izgulhatott az edzői lelátón.

A Duna Arénában július 23. és 30. között zajló események precíz lebonyolításán versenyigazgatóként Dr. Tóth Ákos már a versenyek előtt hosszú időn keresztül fáradhatatlanul dolgozott, és a szükséges háttérmunkálatok jelentős részét ő vezette. A Duna Arénában a versenyrendezésen dolgozó csapatának tagja volt Szájer Péter és Nagy Nikoletta. Péter a medencetérben történő eseményekért, mint versenyigazgató helyettes felelt, a külső edzéshelyszínek felügyelete és rendben tartása mellett. Nikoletta a Sportinformációs Központot vezette. Mindkét fiatal tanársegédünk területének koordinálása közben az uszodai önkéntesek irányításával végezte feladatát.

Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízi sportok Tanszék tanáraiként a 17. FINA Világbajnokság magyar sikereihez kapitányi, edzői és versenyrendezői feladatokban hozzá tudtunk járulni. Reméljük, a rekordidő alatt megrendezett világszínvonalú sportesemény örök élmény marad mindenki számára. Gratulálunk! 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!