Szász-Kovács Emese is belevág
2017. augusztus 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tizenkét év elteltével újraindul a szakedzői képzés a Testnevelési Egyetemen. Népszerűségéről mindent elmond, hogy számos világ- és/vagy Európa bajnok sportolónk jelentkezett, s nyert felvételt a képzésre – no meg akadnak közöttük olimpiai bajnokok is, mint például a kiváló párbajtőröző, Szász-Kovács Emese, aki a tavalyi riói olimpián a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte meg. Vele beszélgettünk.

Szász Kovács Emese is belevág

„Az OKJ-s edzőképzőt már korábban elvégeztem, de mivel itt van az alkalom a szakedzői megszerzésére, belevágtam. Ha egy napon szeretnék a vívószövetség alkalmazottjaként dolgozni, szükségem lesz a szakedzői végzettségre” – világította meg jelentkezésének hátterét a bűbájos magyar sportoló.

Aki esetleg nem tudná, a gimnázium elvégzését követően a sportolás mellett Emese elvégezte a Szent István Egyetemen a marketing szakirányt – köztünk legyen szólva, mi kifejezetten örülünk annak, hogy nem marketinges, hanem olimpiai bajnok lett.

„Örömteli, hogy szinte mindegyik vívó és egyre több sportoló igyekszik megalapozni a sportpályafutását követő civil életét, amihez elengedhetetlen a tanulás – folytatta Szász-Kovács Emese. – Furcsa lesz ismét beülni az iskolapadba, de nagyon várom már, hogy elkezdődjön, ez a szakedzői újabb kihívás az életemben.”

Világklasszis vívónk elmondta: a legkevésbé sem tekinthető időmilliomosnak, elvégre napi két edzéssel készül a versenyekre, egyszersmind arra, hogy megmaradjon a lehető legjobb erőnléti állapota. Hiszen három év múlva újabb olimpiát rendeznek, jelesül Tokióban, ahol szeretne ő is elindulni.

„Vívásban igencsak kemény az olimpiai kvalifikációs rendszer, van, hogy nehezebb, mint maga az olimpiai verseny. De természetesen célom, hogy kijussak a tokiói játékokra, s legyen esélyem megvédeni a bajnoki címemet.”

Mi mást is fűzhetnénk hozzá: legyen így!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!