A legjobb európai csapata a TF-nek van!
2017. szeptember 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Legjobb európaiként negyedik helyen végzett a Testnevelési Egyetem csapata a 16 együttest felvonultató női B33-as, 3x3 Basketball World Universiade League versenysorozatban a Kínai Xiamen városában.

A világ 16 legjobb egyetemének mezőnyében a TF-es lányok nehéz mérkőzésen jutottak be a legjobb 8 közé, miután hosszabbításban győztek 13-11-re a portugál Porto Egyetem ellen. A folytatásban a legjobb négy közé jutásért az egyetemi Európa-bajnok ukrán csapat következett, amelyet szintén hosszabbítás után sikerült legyőzni 14-12-re. Ez mindenképp komoly barvúr volt. 

A döntőbe jutásért a kanadai Regina egyetemmel játszottak a magyar lányok, itt azonban végül nem sikerült nyerni, ahogy a bronzéremért zajló mérkőzésen is alulmaradt a kínai Quinghai Egyetem ellen a Testnevelési Egyetem 3x3-as csapata. 

Ennek ellenére a 4. helyezés hatalmas sikernek számít, nem csak azért, mert a 16 csapatos mezőnyben sikerült a legjobb négy közé kerülni, hanem azért is, mert a magyar lányok Európa legjobb csapataként érték el ezt a helyezést a 3x3 Basketall World Univeriade League eseményen. 

b33kina

A TF B33-as csapata.  

A 3x3 Basketall World Univeriade League élcsoportjának végeredménye:

  1. Chinese Culture University (Tajvan)
  2. University of Regina (Kanada)
  3. Quinghai NormalUniersity (Kína)
  4. Testnevelési Egyetem (Magyarország)

A magyar csapat tagjai: Karlócai Julianna, Mihálczi Diána, Kováts Gabriella, Varga Barbara.

Vezetőedző: Boros Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!