Szép siker az Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokságon
2017. szeptember 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban ért véget a spanyolországi Fuengirola városában megrendezett Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokság. Az esemény rangját és népszerűségét híven tükrözi, hogy tizenöt ország huszonöt egyeteméről összesen százhúsz versenyző ült asztalhoz. Egy ilyen volumenű tornáról természetesen nem hiányozhat a Testnevelési Egyetem, mi több, nagyszerű eredményt elérve tértek haza a mieink.

A lányok sakk csapatversenyében ugyanis harmadik helyen végzett TE egy-egy orosz, illetve szerb egyetemi lánykoszorú mögött. A csapat elsőtáblás játékosa Varga Klára volt, aki Terbe Zsuzsannával elsőéves edző BSc hallgatóként érték el ezt az eredményt. Emellett Terbe Zsuzsi tábladíjas lett, amiért külön díjat kapott.
A lányok utazása izgalmasan indult, mivel a reptéren mindenki elkeverte a bőröndjét, a "táskák azt hitték", hogy Svájcban lesz az esemény. Tévedés volt. Azonban ettől a rövid intermezzótól eltekintve nagyon jó hangulatban és jó időben telt ez az öt nap. A lányok elmondták, hogy a résztvevők számához mérten nagyon színvonalas volt a verseny, mert a legtöbb játékos címviselő volt (WCM, WFM, WIM, WGM). Az eseményen az erősebb csapatok tábláit élőben közvetítették a szervezők.

A Testnevelési Egyetem együttese mellett az eseményen ott volt az ELTE fiú csapata, amely a 9. helyen végeztek a rapid versenyben.

Szép siker az Európai Egyetemi Bridzs és Sakkbajnokságon

Dr. Sterbenz Tamás a TE általános rektorhelyettese a zászlóátvétel után a záróünnepségen. 2019-ben is: Hajrá sakk, hajrá bridzs!

A többnapos viadalon minden pillanatban garantált volt a jó hangulat, a versenyzők és a szervezők igyekeztek együtt eltölteni szabadidejüket, egyebek mellett strandröpladázni is lehetett a kártya- és a sakkversenyek előtt vagy után. Egészséges elme és test – ez volt a spanyolországi esemény mottója, bár ennek hangsúlyozására nem is lett volna szükség, mert szemlátomást mindenki ennek szellemében érkezett meg és töltötte el idejét Fuengirolában.

Szép siker az Európai Egyetemi Bridzs és Sakkbajnokságon

Varga Klára és Terbe Zsuzsi az eredményhirdetésen. Gratulálunk! 

A kétévente megrendezendő Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokság az idén is óriási siker volt, már alig várjuk a következőt. És nem is kell majd messzire mennünk, hiszen a 2019-es tornát mi, magyarok rendezzük Budapesten!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!