A TF-en pillangózó híres sportriporter
2018. január 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban interjút adott a Nemzeti Sportnak Török László, a legendás magyar sportriporter, aki immár két sportágban – jégkorong, úszás – is büszke tagja idehaza a hírességek csarnokának. A 67 esztendős rádiós számos érdekességről beszélt az imént említett interjúban, egyebek mellett pályafutása legnagyobb bakijáról, a felejthetetlen kollégáiról, valamint arról is, hogy utoljára a TF-en próbálkozott a pillangóúszással.

Nos, megragadtunk az alkalmat, és rákérdeztünk: hogy is volt ezzel a pillangóúszással?

„1970-ben kezdtem el a tanulmányaimat a TF-en, sportszervezőire jártam, amelynek akkor az volt a második évfolyama – mondta érdeklődésünkre Török László. – Annak idején a gyakorlati tárgyak aláírásra mentek, így került sor a pillangóúszásra is. Huszonöt métert kellett úsznom a legnehezebbnek tartott úszásnemben. Vélhetően nem voltam kivételes tehetség, mert az azóta eltelt jó néhány évben ha kétszer próbálkoztam meg a pillangóúszással.”

A TF-en pillangózó híres sportriporter (Török László)

110 éves a Magyar Úszó Szövetség: Török László a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába történő beiktatásakor. (Fotó: MTI) 

A népszerű sportriporter egy évfolyamba járt Jóny Istvánnal, a ragyogó atlétával, valamint Kasziba Istvánnal, aki később a röplabdázók szövetségi kapitányaként is dolgozott. De nem csupán ott szerzett barátokat a TF-en.

„Gondolta volna, hogy nagyon gyakran fordultam meg az orvosi tanszéken? –  lepett meg Török László. – Dr. Frenkl Róbert és Dr. Pavlik Gábor volt ugyanis a kedvenc előadóm. De imádtam Dr. Istvánfi Csaba óráit is. Ő edzéselméletet tanított. Elképesztően jó és szép emlékeim vannak a TF-ről, mást ne mondjak, ott ismertem meg, s lettünk jó barátok dr. Pavlik Gáborral, aki később évtizedeken át a férfi vízilabda-válogatott orvosaként dolgozott. Meleg szívvel gondolok a TF-en eltöltött éveimre.”

Mint ahogyan a magyar sportrajongók is Török Lászlóra.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!