A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára
2018. január 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 9. és 25. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik meg a XXIII. téli olimpiát, amelyen 19 magyar sportolóért szoríthatunk. Köztük van Kékesi Márton, a Testnevelési Egyetem osztatlan gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári tagozatának harmadéves hallgatója, aki alpesi síben képviseli majd hazánk színeit.

A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára (Kékesi Márton)

„Életem eddigi legnagyobb sportélménye lesz a pjongcsangi téli olimpia, mert még sohasem vettem részt ekkora sporteseményen – mondta érdeklődésünkre a 22 esztendős sportoló. – Számos jelentős viadalon indultam már, többek között nyolc világbajnokságon, vagy a kétezertizenkettőben első alkalommal megrendezett ifjúsági olimpián, de ez azért más lesz.”

Márton mind a hat alpesí számban rajthoz áll, bevallása szerint műlesiklásban (szlalom) viheti a legtöbbre, ott tud leginkább felzárkózni az élmezőnyhöz. Mindamellett úgy készül a hamarosan kezdődő pjongcsangi játékokra, hogy valamennyi „műfajban” helytállva olyan eredményt érjen el, amelyre nem csupán a sítársadalom, hanem a magyar sport egésze felfigyel.

„Mi több, a csapatversenyben is elindulhatunk, ami már eleve óriási eredmény, mert abban csak tizenhat ország vehet részt – tette hozzá a rokonszenves síző. – Miklós Edit fantasztikus eredményei révén sikerült kvalifikálni a csapatversenyre, a sors kegyetlen játéka, hogy Edit nemrégiben súlyos sérülést szenvedett, és ezért nem indulhat el a téli olimpián.”

De vajon miért éppen a síelést választotta Márton? Miért nem lett labdarúgó, kosár- vagy kézilabdázó, esetleg teniszező? „Mert tulajdonképpen beleszülettem a síelésbe, nagyapám és édesapám is síversenyző volt  – válaszolta. – Tizennyolc éves koromig édesapám – aki egyetemi tanár és mellette síedző is – motiválta és irányította a sportolásomat mindig.”

Ezek után azt sem tartjuk véletlennek, hogy vezetéknevük utolsó két betűjében benne van az, amiért olyannyira rajonganak...

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!