Éremhalmozó büszkeségünk
2018. február 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csapatban világbajnoki aranyérem Kairóban, egyéniben és csapatban Európa-bajnoki ezüst-, illetve vegyes váltóban bronzérem Minszkben – jelentős éremgyűjteménnyel zárta a 2017-es esztendőt az öttusázó Kovács Sarolta, nem csoda hát, hogy az idén első alkalommal kiosztott Testnevelési Egyetem év női sportolója díj - a nem TFSE-s kategóriában - őt illette meg.

„Megtisztelő, hogy engem tartottak érdemesnek e díj elnyerésére – mondta megkeresésünkre a 26 esztendős öttusázó. – Számos sportág kiváló versenyzője tanul a Testnevelési Egyetemen, úgyhogy nagy becsben tartom ezt az év sportolója elismerést.”

Éremhalmozás ide vagy oda, a rokonszenves klasszis elárulta, maradt benne hiányérzet a 2017-es esztendő kapcsán, mert egyéniben címvédőként érkezett a kairói világbajnokságra, de ott „csak” a nyolcadik helyen zárt:

„Ez volt az év legfontosabb versenye, nagyon készültem rá, sajnálom, hogy így alakult.”

Éremhalmozó büszkeségünk (Kovács Sarolta)

Kovács Sarolta a kombinált szám közben. (Fotó: MTI) 

 Mindamellett az idén is lesz világbajnokság, s azzal együtt javítási lehetőség, jóllehet számára ezúttal az Eb fontosabb a vb-nél.

„Csaknem húsz éve élek Székesfehérváron, és az idén ott rendezik az Európa-bajnokságot, vagyis nekem duplán hazai viadalnak számít majd – folytatta Kovács Sarolta. – Mindenképpen szeretnék dobogóra állni!”

Jelenleg első éves hallgató a Testnevelési Egyetemen az öttusa szakedzőin, s mint mondja, nem okoz számára nehézséget a tanulás összeegyeztetése az élsporttal.

„Fogékony vagyok a tanulásra, valahogy mindig ment egyszerre a kettő. Egyebek mellett versenyről versenyre utazva, a repülőgépen is lehet tanulni. Emlékszem, annak idején az sem jelentett problémát, hogy egyik napról a másikra száz oldalnyi történelmet tanuljak meg.”

Magunk között legyen szólva: már ennyiért is járna neki egy fényes érem.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!