Kékesi Márton: „Erre vagyok a legbüszkébb”
2018. február 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A lesiklóverseny után óriás-műlesiklásban is célba ért a dél-koreai Pjongcsangban zajló téli olimpia síversenyében Kékesi Márton. A Testnevelési Egyetem hallgatója – a másik magyar indulót, Samsal Dalibort két hellyel megelőzve – a 42. lett az ügyességi alpesí sí számban.

„Erre a futamra vagyok legbüszkébb, ezért már megérte kijönni a téli olimpiára – nyilatkozta a Magyar Távirati Irodának a 22 esztendős Kékesi Márton, a Testnevelési Egyetem osztatlan gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári tagozatának harmadéves hallgatója. – Az volt a tervem, hogy bevállalósan versenyzek, és ezt is sikerült is megvalósítanom, nagyon élveztem a síelést! Maximálisan elégedett vagyok a helyezésemmel.”

Kékesi Márton: "Erre vagyok a legbüszkébb"

Kékesi Márton egy korábbi verseny közben. (Forrás: origo.hu)

A versenyt egyébként a hatszoros összetett világkupagyőztes osztrák Marcel Hirscher, napjaink legjobb alpesi síelője nyerte meg, aki második aranyérmét szerezte a téli olimpiai játékokon. 

Visszatérve Kékesi Mártonra, a magyar sportoló korábban 53. lett lesiklásban, a kombinációs versenyben pedig a 35. helyen végzett. A fiatal magyar síző pályafutása első téli olimpiáján szerepel.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!