Sikeresen mutatkozott be a TF vízilabdacsapata
2018. február 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hétvégén került megrendezésre a 2018-as vízilabda MEFOB első fordulója, csoportmérkőzéses formában. A Testnevelési Egyetem csapata első ízben vett részt a versenyen, ugyanis szeptemberben alakult meg a vízilabda szakosztály a TFSE-ben, így mind a játékosok, mind az edzői stáb számára ez volt az első éles megmérettetés.

A nevező csapatokat két csoportba sorsolták. A TF a B jelű négyesbe került a Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem társaságában. A mérkőzéseket két helyszínen, a Császár-Komjádi Sportuszodában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezték és csapatunk a Hajósban küzdhetett a minél jobb helyezés eléréséért.

Sikeresen mutatkozott be a TF vízilabdacsapata

Első ellenfelünk az egri Eszterházy Károly Egyetem csapata volt, amely minden héten az OBI/B-ben szerepel. Frissen alakult együttesünk tisztességgel helyt állt, de többre nem futotta erejéből az edzésben lévő és jóval összeszokottabb riválissal szemben.

A második mérkőzést szintén egy összecsiszoltabb csapat, a Corvinus ellen játszotta a Testnevelési Egyetem gárdája. Ezen a meccsen parádésan kezdtünk, sokáig kapott gól nélkül állt a TF, miközben elől rendre jó megoldásokat választottak a játékosaink. Az utolsó negyedre sajnos leadtuk előnyünket, rendkívül izgalmas hajrá következett, amelyben egyik fél sem tudta kicsikarni a győzelmet, így ez a meccs döntetlennel zárult

Utoljára következett a Semmelweis Egyetem elleni találkozó. A késő esti mérkőzésen mindkét csapaton meglátszott az aznapi terhelés, a nézők szép játék helyett inkább egy brusztolós összecsapást láthattak. A küzdelemből végül mi jöttünk ki jobban, egy góllal sikerült legyűrni az orvosi egyetem csapatát.

A Testnevelési Egyetem így 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel zárta ezt a maratoni hosszúságú szombat délutánt. Mindenképp szép eredmény ez formálódó csapatunktól, mely végül a csoport harmadik helyét szerezte meg. A MEFOB április 7-én folytatódik a negyeddöntőkkel, ahol az A csoport második helyezettje, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem vár ránk.

A TF eredményei:

  • Testnevelési Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem 12-18
  • Testnevelési Egyetem – Budapesti Corvinus Egyetem 10-10
  • Semmelweis Egyetem – Testnevelési Egyetem 8-9

A csoport végeredménye

  1. Eszterházy Károly Egyetem 9 pont
  2. Budapesti Corvinus Egyetem 4 pont
  3. Testnevelési Egyetem 4 pont
  4. Semmelweis Egyetem 0 pont 
Címkék: MEFOB,vízilabda
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!