A TFSE atlétája is ott lesz a világbajnokságon
2018. március 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jól szerepeltek a TFSE atlétái a 2018-as fedett pályás atlétikai idényben. Az országos bajnokságon egy arany egy ezüstérem jutott sportolóinknak és további értékes, akik további értékes pontszerző helyezéseket is begyűjtöttek az elmúlt időszakban. Együd Máté 400 m-es síkfutásban egyéni csúccsal szerezte meg az első helyet.

A TFSE atlétája is ott lesz a világbajnokságon (Együd Máté)

A 4x400-as váltófutásban a Kelemen Bence, Török Amadeus, Együd Máté és Nás Andor Attila összeállítású csapat a második helyen ért célba. Pontosabban az első helyen, de időfutam lévén a második futamban jobb időt ért el a Haladás VSE csapata, így övék lett az aranyérem. 

A TFSE atlétája is ott lesz a világbajnokságon (Kelemen Bence, Török Amadeus, Együd Máté és Nás Andor Attila)

Kétszer állt rajthoz és negyedik helyen zárt Kelemen Bence 800 méteres síkfutásban, 1500 méteren pedig a nyolcadik helyen végzett, miközben Barcsay Csanád ötödik lett rúdugrásban. Ferencz Anna futamában másodikként, összesítve pedig hetedikként teljesítette a 800 méteres távot.

A BOK csarnokban megrendezett országos bajnoksággal a hazai atlétikában a felnőttek számára véget ért a 2018-as fedett pályás szezon és elindult a felkészülés a szabadtéri atlétikai versenyekre.

Viszont ezen a hétvégén, március 1-én Birgminhamban elkezdődik a fedett pályás atlétikai világbajnokság, amelyen hazánkat öt atléta képviseli, köztük a 2017-es év sportolója, a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázs és az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes súlylökőnk Márton Anita. De ott lesz még ötpróbában Krizsán Xénia, 60 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta. Gréta a Testnevelési Egyetem harmadéves sportszervező hallgatója.

A minket érintő versenyszámokon kívül a négynapos eseményen számos érdekes és látványos versenynek lehetnek majd szemtanúi az atlétika szerelmesei. A világbajnokságot többek között az M4 sportcsatornán is figyelemmel lehet követni.

fotó: Berényi Ibolya

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!