Büszkeségeink

Diplomásainkat ünnepeltük

Idén is a MoM Sport Uszoda-és Sportközpontban rendezte meg a Testnevelési Egyetem diplomaátadó ünnepi szenátusi ülését, amelyen az alap- és mesterképzési szakjaink, hagyományos egyetemi szakjaink, valamint a felsőfokú szakirányú továbbképzési szakjaink végzős hallgatói vettél át okleveleiket. Továbbá itt került sor a doktorjelöltek doktorrá avatására, a habilitációs oklevél és a 2018. évi mesteredzői és edzői életműdíjak átadására is.

A szombaton délelőtt tíz órakor kezdődő eseményt a TE rektora, Mocsai Lajos nyitotta meg egy a múltat felidéző, az itthoni érvényesülés lehetőségét felvillantó és kiemelő beszéddel.

DSC09504

A Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos beszédet mond a diplomaosztó ünnepségen (Fotó: Nagy Kristóf)

Az intézmény vezetője többek közt a TF-en tanultak jelentőségére és a sportból vett minták életrevalóságára is rámutatott, a jövőre nézve valóban érdemi tanácsokkal bíró beszédében, majd dr. Szabó Tünde államtitkár asszony, azt követően pedig Molnár Zoltán  a Magyar Edzők Társaságának elnöke lépett a mikrofon elé, s tartott beszédet.

DSC09484

Dr. Sterbenz Tamás, Dr. Szabó Tünde, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, Prof. dr. Zoltayné dr. Paprika Zita és és Prof. Dr. Tihanyi József az emelvényen (Fotó: Csizmazia András)  

Ezután díjeső hullott az épületben. A Magyar Edzők Társasága elnöksége a Mesteredzői Kollégium javaslatára Mesteredzői díj kitüntetésben részesítette Bánhidi Ákost és Gárdos Gábort, Edzői Életmű díjjal jutalmazta Cornides Editet, Jung Andrást, Kecskés Gáborné Kisházi Beatrixt, Kelemen Attilát, Kunfalvy Pétert és dr. Török Jánost, iletve Ormai László díjjal tüntette ki ifj. Tomhauser Istvánt. 

DSC09692

A MET elnökségének és a Mesteredzői Kollégium dijazottjai (Fotó: Nagy Kristóf) 

Mindenkinek az életútját most itt ebben a tudósításban nem lehet célunk felsorolni, kiváló szakemberekről van szó, akik mind rengeteget tettek a magyar sportért.  Azonban említsük meg, hogy Bánhidi Ákos irányításával, aki 1993-ban szerezte a szakedzői oklevelét a Testnevelési Egyetemen, a magyar gyorskorcsolya válogatott a sportág nemzetközi élmezőnyébe emelkedett és a férfi váltó a 2018. évi Pjongcsangi téli olimpián sporttörténelmi eredményt elérve olimpiai bajnoki címet szerzett. Valamint talán azt is érdemes felidézni, hogy az Ormai-díjat elnyerő ifj. Tomhauser István a kiváló atléta, Baji Balázs gátfutó edzője, aki 2017-ben a londoni világbajnokságon 3. helyezést ért el, s eddig hét alkalommal javította meg a 110 m gátfutás országos csúcsát.

DSC09700

Gratulálunk dr. Gáldiné dr.Gál Andrea tanszékvezető asszonynak! (Fotó: Csizmazia András) 

Ezt követően prof. dr. h. c. Mocsai Lajos átadta a habilitációs oklevelet dr. Gáldiné dr.Gál Andreának, aki 1990-ben szerezte meg testnevelői tanári diplomáját a TF-en, majd 2002-ben szociológusként és társadalomismeret tanárként végzett az ELTE-n. 2001-től dolgozik a TF-en, ahol szociológiát és többféle szakszociológiát oktat. 2005-ben egyetemi tanársegédi, 2008-ban egyetemi adjunktusi, majd 2011-ben egyetemi docensi kinevezést kapott. PhD-disszertációját 2007-ben védte meg sportszociológiai témában Summa cum laude minősítéssel. Dr. Gál Andrea számos hazai és nemzetközi tudományos projektben dolgozott, mindig és mindenütt a TF érdekeit képviselve. 2017 óta tanszékvezetőként irányítja a TF Társadalomtudományi Tanszékének munkáját. Tagja az intézmény Szenátusának, vezetője az idén októberben induló Sportmédia szakirányú továbbképzésnek. 

Az ünnepség végéhez közeledve dr. Tihanyi József rector emeritus, a Doktori Tanács elnöke ismertette a doktorjelöltek eredményeit, egyúttal levezette az avatási eljárást. A négy újonnan avatott PhD-fokozatú doktornak, Béki Piroskának, Gyömbér Noéminak, Kendelényi-Gulyás Erikának és Marton Orsolyának ezúton is gratulálunk!

A rendezvény zárásaként - még a diplomák átvétele előtt - Vránics Ildikó végzős hallgató, a TF műhely tagja, egy dallal búcsúzott társaitól és az egyetemtől. Ezt követően Vándor Ágnes végzős BSc Sportszervező szakos hallgató olvasta elő az eskü szövegét. majd a végzős hallgatók Mocsai Lajos rektor úrtól vehették át diplomáikat. Az ünnepség zárásaként, Németh Renáta MA Testnevelő-Gyógytestnevelő tanár szakon végzett hallgató a végzősök nevében elbúcsúzott az intézménytől. 

DSC09411

Hosszú évek munkája után gratulálunk a friss diplomásoknak! (Fotó: Csizmazia András)

Több mint 200 végzős hallgató vette át oklevelét az ünnepség keretein belül, megilletődött és szép perceket okozva a jelenlévő családtagoknak és barátoknak. Ezek a percek talán minden felsőoktatási intézményben a tanulmányaikat végleg, esetleg átmenetileg lezáró hallgató számára a legszebb pillanatok közé tartoznak.

Gratulálunk hallgatóinknak és kívánjuk, pályafutásuk alatt képviseljék méltóan intézményünket szakmájukban és legyenek elégedettek, boldogok és sikeresek az életben! 

DSC00756

Ami nem maradhat el: Repül, repül és repül... (Fotó: Nagy Kristóf)

diplomaosztó,ünnepség,oklevél