Érmeket lőtt Dr. Lénárt Ágota
2018. július 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű eredményeket ért el az észtországi Pärnu városában megrendezett számszeríj Európa-bajnokságon dr. Lénárt Ágota. Egyetemünk Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének vezetője csapatban (Kocsis Máriával és Törökné Zsótér Judittal) arany-, egyéniben pedig bronzérmes lett!

„Pärnu csodálatos tengerparti üdülőváros, de számszeríjverseny szempontjából nem a legjobb hely. A levegő hőmérséklete tíz-tizenkét fok volt, ráadásul harminc kilométer per órás szél fújt – mondta megkeresésünkre Lénárt Ágota. – Arról már nem is beszélve, hogy a szervezésbeli nehézségek miatt a második versenynap éjjel fél tizenegykor ért véget.”

Érmeket lőtt Dr. Lénárt Ágota

A nyugalom nagyon fontos, ezt egy sportpszichológus pontosan tudja 

A tanszékvezető elmondta: a számszeríj nem számít fegyvernek, de egyes hatóságok nem így gondolják, úgyhogy izgalmas és kalandos volt az utazás, de végül minden felszerelésük megérkezett Pärnuba.

Érmeket lőtt Dr. Lénárt Ágota

A következő nagy cél a világbajnokság 

„Ami az eredményeket illeti, nos, csapatban sokszor álltunk már dobogón, de az aranyérem mindeddig nem jött össze, szóval, nagyon örülünk, hogy végre sikerült – folytatta a sportágat 36 éve űző Lénárt Ágota, majd egyéni ambícióiról is beszélt: – Az egyéniben szerzett bronzérem is remek eredmény, de tudom, hogy apróságokon múlt, hogy nem lett még fényesebb a medália. Jövőre világbajnokságot rendeznek, és én meg akarom nyerni a vébét!”

Mi mást is tehetnénk hozzá: kívánjuk, hogy így legyen!

Érmeket lőtt Dr. Lénárt Ágota

A győztes csapat: Lénárt Ágota Kocsis Máriával és Törökné Zsótér Judittal

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!