Hozd ki magadból a maximumot!
2018. július 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tavaly nyáron, a budapesti vizes világbajnokságot követően lemondta a válogatottságot Takács Orsolya, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk, aki akkor éppen a Testnevelési Egyetem sportmenedzser mesterképzésére készült. Azóta eltelt egy év, a 33 esztendős klasszis sikeresen elvégezte az első évet egyetemünkön, és közben „belekósolt” a civil életbe.

Hozd ki magadból a maximumot! (Takács Orsolya)

(fotó: Tumbász Hédi, Nemzeti Sport)

„Hogy milyen volt az elmúlt egy év? Nos, megállapíthattam, hogy rendkívül könnyű életem volt élsportolóként – mondta csütörtöki megkeresésünkkor Takács Orsolya. – Az biztos, hogy a BVSC klubcsapatában még lehúzok egy évet a medencében, mindeközben pedig folytatom a munkámat az egyesületnél, uszodavezetőként dolgozom a kollégáimmal. Érdekes volt tapasztalni ezt a fajta háttérmunkát. Élsportolóként beleugrottam a medencébe, érzékeltem, hogy jó a víz, szép a környezet, de nem gondoltam volna, hogy mindezek kialakítása mekkora erőfeszítést, mennyi munkát igényel. Most, hogy részt veszek ebben a háttérmunkában, hasznosíthatom vízilabdás tapasztalataimat, és immár az uszodavezetői tapasztalataimat is át tudom adni a versenyzőknek. Élvezem, amit csinálok.”

A rokonszenves és céltudatos sportoló természetesen folytatja tanulmányait a Testnevelési Egyetemen, már csak azért is, mert a mesterképzés elvégzése nem csupán a sportmenedzseri szakmára készítheti fel.

„Bizsergető élmény volt, hogy amit tanultam és hallgattam az egyetemen, azt az uszodába lépve a gyakorlatban láttam. Sőt, szerintem ez fordítva is érvényes, mert az uszodai gyakorlatok bizonyos aspektusból hasznosíthatók a tanulmányaimban.”

Klubvízilabda, uszodavezetés, sportmenedzser mesterképzés – és ez még nem minden!

Takács Orsolya a napokban ugyanis feltűnt a képernyőn, a Barcelonában zajló vízilabda Európa-bajnokság szakkommentátoraként.

„A torna előtt felkérést kaptam, és örömmel mondtam igent. Igyekeztem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, s nem csupán szárazon szakmázni, remélem, lesz még lehetőségem erre a munkára. Rendkívül büszke vagyok a lányokra, óriási eredmény az elődöntőbe jutásuk, s bár a Hollandiától elszenvedett egygólos vereséggel lemaradtak a döntőről, a bronzmérkőzés végeredményétől függetlenül le a kalappal előttük. Mindent kihoztak magukból, és ez a legfontosabb!”

Magunk között legyen mondva: Takács Orsolya ugyanezt csinálja, csak immár a civil életben.

(fotó: Nemzeti Sport)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!