Sütögető klasszis a medencéből
2018. augusztus 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Továbbra is népszerű sportolóink körében a Testnevelési Egyetem szakedzői képzése. Bujka Barbara, Európa-bajnoki arany-, illetve világbajnoki bronzérmes vízilabdázónk az idén tervezi a mesterképzés elkezdését (felvételt már nyert rá), jóllehet számára nem lesz új környzet a TE.
 
„Sportszervező szakon van már tapasztalatom a Testnevelési Egyetemről – mondta megkeresésünkre a 31 esztendős pólós klasszisunk, aki jelenleg a Ferencváros csapatában vízilabdázik. – A szakedzői képzés újabb fontos állomás lehet pályafutásomban, tökéletes lehetőség szakmai tudásom kiszélesítésére. Egyébként is úgy vagyok vele, hogy semmilyen esélytől sem szeretném megfosztani magam, elvégre egy napon véget ér majd profi vízilabdás karrierem, s utána a civil élet vár rám, ahol ugyancsak helyt kell állni.”
 
Az élsport abbahagyása egyelőre nincs napirenden, Barbara elárulta, hogy megcélozza még a 2020-as tokiói olimpiát. Női vízilabda-válogatottunk bármire képes a nemzetközi tornákon, a lehető legjobb eredmény is benne van.
 
Sütögető klasszis a medencéből (Bujka Barbara)
 
Az Európa-bajnok, vb-bronzérmes, magyar és görög bajnok Bujka Barbara még játszani akar (fotó: nso.hu) 
 
„Jó lenne, ha ez éppen Tokióban jönne ki – reagált felvetésünkre a rokonszenves pólós. – Eddig két olimpián vettem részt versenyzőként, boldog lennék, ha összejönne a harmadik.”
 
A tanulás és a sportolás természetesen sok időd és energiát igényel, de tudjuk, mindig arra van időnk, amire szakítunk. Nos, Barbara imád sütni, annyira komolyan veszi a cukrászkodást, hogy képzésre is jár.
 
„Ezen a héten az egyik barátnőmet lepem meg, csokis, citromos, vaníliás esküvői tortát sütök neki. Remélem, nem olvassa ezt a cikket, mert akkor lebukok – folytatta Bujka Barbara. – Nagyon szeretek sütni, mondhatom, hogy már többéves rutinom van benne. A csapatnál a lányoknak is vittem időnként meglepetést, s mindig kíváncsi voltam a véleményükre. Szerencsére pozitív visszajelzéseket kaptam.”
 
Hiába, no, mégiscsak élversenyző: bármibe vág bele – sportolásba, tanulásba vagy éppen a tortába –, a legjobbra törekszik.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!