Világcsúcstartó egyetemista
2018. szeptember 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerűen szerepelve két érmet szerzett Ekler Luca a Berlinben megrendezett para atlétikai Európa-bajnokságon. A Testnevelési Egyetem hallgatója távolugrásban arany-, míg 200 méteres síkfutásban bronzérmes lett. A 19 esztendős sportolót hétfőn szülővárosában, Szombathelyen köszöntötték, délután pedig ránk is szakított egy kis időt.

Világcsúcstartó egyetemista (Ekler Luca)

„Jó érzés, hogy ugyanúgy elismernek minket, para sportolókat is, egyúttal megköszönték, hogy sokat tettem Szombathely városáért és a fogyatékos sportért – mondta a hétfői fogadással kapcsolatban a rokonszenves atléta, aki a második évét kezdi a TE sport- és rekreáció-szervező szakán. – Ami a Berlinben elért eredményeimet illeti, nos, az elvárásnak megfelelően teljesítettem, bár lehet, hogy egy picivel többet is kihozhattam volna magamból a száz, illetve a kétszáz méteres síkfutásban. Távolugrásban számítottam az első hely megszerzésére.”

Utóbbi „műfajban” ugyanis ő tartja a kategória világcsúcsát, a nyáron Párizsban 547 centimétert ugrott, s ezzel 25 centiméterrel (!) megjavította az addigi rekordot.

Luca ezekben a napokban már javában készül egyetemi tanulmányai folytatására: „Szeretek a Testnevelési Egyetemre járni, olyan szintű képzést kapok, amelynek révén széles körű tudással leszek felvértezve. Most kezdem a második évemet, igyekszem ezt is a lehető legjobb eredménnyel zárni.”

Így legyen!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!