Komáromi Tibor: Csupa jót mondhatok
2018. szeptember 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Háromszoros világbajnok, Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes hallgató is tanul a szakedzőin: Komáromi Tibor immár a második évét kezdte népszerű képzésünkön. Legendás birkózónk érdeklődésünkre elmondta: jelentős szakmai tapasztalat ide vagy oda, bizony neki is lehet újat mondani, tanítani az edzőképzésen.

Komáromi Tibor: Csupa jót mondhatok

„Amikor jelentkeztem a szakra, úgy gondoltam, az oktatás során bizonyosan találkozom olyan elemekkel, amelyekkel korábban nem, és amelyek birtokában talán magam is jobb edző lehettem volna. Nos, igazam lett – árulta el az 54 esztendős szakember, a Magyar Birkózó-szövetség alelnöke. – Több mint egy évtized elteltével indult újra ez a képzés a Testnevelési Egyetemen, és kíváncsi voltam, jelenleg milyen finomságokat kell megtanulniuk, elsajátítaniuk az edzőknek. Csupa jót mondhatok az oktatásról, mert a lehető legmagasabb szintű képzést kapjuk a szakemberektől. Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az osztályomban más sportágak világklasszis képviselőivel tanulhatok együtt, a közös beszélgetéseink, eszmecseréink során ugyancsak értékes tapasztalatokkal gazdagodhatunk.”

Korábbi kiváló birkózónknak van már diplomája, de fontosnak tartja, hogy annyi tudást tápláljon magába, amennyit csak tud. Az ezzel kapcsolatban kialakított világképét minden fiatal figyelmébe ajánljuk:

„Lehetünk akármekkora klasszisok, fel kell készülnünk rá, hogy profi pályafutásunk egy nap véget ér majd, s nem szabad, hogy e kétségkívül meghatározó pillanatban ne tudjuk, hogyan, merre induljunk tovább. Igenis rugaszkodjunk neki a tanulásnak, nem engedhetjük meg a tehetség, a tudás elpazarolását.”

Pláne, hogy ezt a tudás a fejlődés érdekében nem árt továbbadni. Komáromi Tibor a monori egyesületnél edzősködik, rendkívül büszke tanítványaira, így például Balatoni Bencére, aki a minap fényesen csillogó ezüstérmet szerzett a főiskolai világbajnokságon!

kép: nemzetisport.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!