Lezárult a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam
2018. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 4-én az ünnepélyes oklevélátadóval lezárult a 2018. évi őszi Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam. Az eseményen 14 külföldi diák vehette át oklevelét úszás (8 fő), röplabda (2 fő), birkózás (2 fő), illetve kondicionálás (2 fő) sportágban.

A résztvevők Tanzániából, Szváziföldről, Zambiából, Namíbiából, a Maldív-szigetekről, Srí-Lankáról, Jordániából, Bangladesből, Tádzsikisztánból, Moldovából, Barbadosból, Észak-Koreából, valamint a Salamon-szigetekről érkeztek.

Az egybegyűlteket dr. Sterbenz Tamás általános-rektorhelyettes és dr. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója köszöntette elsőként, majd Kovács Ágnes olimpiai bajnok, PhD-hallgató gratulált nekik. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályvezetője, aki a TE és a KKM jövőbeli közös projektjeinek reményében is tárgyalt dr. Kádár Judittal.

Lezárult a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam

A végzős diákoknak dr. Sterbenz Tamás és Kiss Gergely, a program szervezője adta át az okleveleket az aktuális sportági vezető közreműködésével. A legeredményesebb hallgató a moldovai Serghei Golovcenco lett, aki a csoport nevében megköszönte az oktatók és a szervezők munkáját. Az ünnepséget hagyományosan fogadás zárta, vagyis közös fotózások és kötetlen beszélgetések a hallgatók, oktatók és szervezők között.

Az idei tanfolyam sajátossága volt, hogy ez a csoport már az egyetem új központi épületében vehetett részt az órákon, s ez minden tekintetben megfelelt a nemzetközi elvárásoknak. A legfontosabb pedig talán az, hogy nem kellett megszakítani a program folytonosságát az építkezések, költözés miatt, mert minden elkészült időben. A szervezők ezúton is köszönik minden munkatársnak az együttműködést, amely biztosította a folyamatok zökkenőmentességét. 

Lezárult a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!