Büszkeségeink

Versenyek után, vizsgák előtt: Villáminterjú Bálint Bernadettel

Bálint Bernadett a Testnevelési Egyetem hallgatójaként, egyben vb-újoncként vett részt a nagy sikerrel megrendezett budapesti asztalitenisz-világbajnokságon. A Testnevelési Egyetem hallgatójával, aki egyesben és vegyespárosban is sikerrel vette a selejtezőket és főtáblára jutott, egyetemünk sportmédia-szakos hallgatója, Berki Zsolt beszélgetett. 

Hogy élted meg az asztalitenisz-világbajnokság forgatagát? 

Nagy élmény volt számomra, mert ez volt az első világbajnokságom. Főleg így volt külön is feledhetetlen, hogy Budapesten rendezték meg, mert ez még nagyobb pluszt adott. Szerencsére a verseny is jól sikerült, így szakmailag is elégedettek velem az edzőim. A szüleim nem tudtak eljönni, amit sajnálok. Fiatal vagyok még, de megdicsértek sokan. 

Versenyek után vizsgák előtt: Villáminterjú Bálint Bernadettel

Hol készültetek a vb-re?

A verseny előtt sokat készültünk, együtt edzett a válogatott a Marczibányi téren és egy hétre elmentünk Mátraházára is edzőtáborozni.

A tenyeresed vagy a fonákod volt a jobb?

Úgy érzem, hogy a fonákom jobb. Támadó játékos vagyok. Mindig kezdeményezni szeretnék, ha hagyják. 

A sport mellett tanulsz is? 

A Testnevelési Egyetemen vagy elsőéves hallgató, asztalitenisz-edzői szakon. Jól megy! Régóta szerettem volna ide járni. Remélem, hogy sikeresen el is tudom majd végezni az egyetemet. 

Edző szeretnél lenni játékos pályafutásod végeztével? 

Öt éves korom óta ezt csinálom, ez az életem. Ezzel szeretnék foglalkozni, amennyiben lesz rá lehetőség.

Anatómiát is tanultok?

Az első félévben volt anatómia I., de most nem attól félek igazán, mert a biokémia nagyon nehéz. Azonkívül az anatómia II. is szép feladat lesz. Nagyon sokat kell tanulni.

Van kedvenc tantárgyad?

Egyelőre nincs, de még az elején vagyok. Azonban a TE-s lét nagyon tetszik.

TF,asztalitenisz,interjú,világbajnokság,Bálint Bernadett