Dr. Béres Sándor sikere
2019. május 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt hét végén rendezték meg Lengyelországban Európa legnagyobb hosszú távú precíziós lövészversenyét. Egyetemünk docense, Dr. Béres Sándor sportlövész 300 méteren taktika standard (NATO 7.62-es, forgó-tolózáras gyári tűzfegyverrel) első helyezést ért el a tízlövéses versenyszámban 96 körrel.

A Longshot 2019 elnevezésű viadal hivatásos katonai és civil sportlövészeknek szervezett verseny, amelyen 300 méteren, 600 méteren, 800 méteren, illetve 1000+ méteren mérik össze tudásukat a lövészek. A több mint 550 induló öt kategóriában indulhatott a nagy kaliberű mesterlövész puskákkal. Dr Béres Sándor PhD, a Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének docense 300 méteren lett tehát aranyérmes, amihez gratulálunk.

Dr. Béres Sándor sikere

A közepes erejű, ingadozó oldalszélben (3m/s) a tízből öt kísérlete belső tízes lett, ami hétköznapi nyelven egy ötforintos átmérőjű területet ötszöri találatát jelenti. A verseny összetett verseny volt és az adott távok összpontszáma alapján értékelték. Összesítésben az adott kategória 236 indulójából 57. helyen végzett. A viadal - amelyet a lengyel hadsereg északi tengerhez közel eső, egyik legnagyobb lőkiképző pályáján rendeztek meg - végig jó hangulatban zajlott, több sportbarátság köttetett. Hazánkat a tatai Klapka György Lövészdandár amatőr és profi lövészei képviselték kiemelkedő eredményekkel.

Az eseményről összefoglaló is készült, amit itt lehet megtekinteni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!