Hallgatókat, oktatókat és edzőket ünnepeltünk
2019. július 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A borús, esős idő dacára is fényes ünnepséget tartott a Testnevelési Egyetem a MOM Sportközpontban szombaton, ahol a 2018/2019-es tanév nyári diplomaátadó ünnepségre került sor. 

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor ünnepi beszédével kezdődött a TE diplomaosztója a teljesen megtelt MOM Sportközpontban. 

Hallgatókat oktatókat és edzőket ünnepeltünk (Mocsai Lajos)

Mocsai Lajos rektor megnyitó beszéde (Fotó: Vidor Gergely)

Ezt követően Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának (MET) elnökének beszéde, majd  majd a MET Mesteredzői Kollégiumának döntése alapján a Mesteredzői Díj, az Edzői Életmű Díj és az Ormai László Díj kiosztása következett.

Mesteredzői Díjban részesült Csernák Károly, Decsi András, Köstner Vilmos és Nemes Zoltán. Csernák Károly testnevelő tanár, kajak-kenu edző 1985-től végez edzői munkát a Váci Hajó SE kajak-kenu szakosztályában, s Bártfai Krisztián személyében olimpiai érmes versenyzőt nevelt. Decsi András vívó szakedző 2001-től végez edzői munkát, külföldről hazatérve a kardválogatott edzője, majd szövetségi kapitánya lett, irányításával Szilágyi Áron olimpiát és Európa-bajnokságot, a kardválogatott Európa-bajnokságot nyert és világbajnoki ezüstérmet szerzett. Köstner Vilmos kézilabda szakedző több NB I-es csapatánál végzett eredményes munkát, a Debreceni Vasutas Sport Club női csapatával kétszer nyert Magyar Kupát és kétszer az EHF-kupát. Nemes Zoltán úszó szakedző 30 éve edző a Budapesti Spartacusban és jogutódjánál, a Kőbánya Sport Clubnál, igazi nevelőedző, olimpiai és világbajnok úszók sorát ismertette meg a sportággal és kísérte első versenyzői lépéseiket.

Életmű Díjban részesült Bátor György (kajak-kenu), Belovai József (gyorskorcsolya), Fleck Ottó (kézilabda), Kis István (vízilabda), Szörényi István (atlétika), Vámossyné Oláh Zsuzsanna (asztalitenisz) és Zsoldos András (kosárlabda).

Hallgatókat oktatókat és edzőket ünnepeltünk (Ormai László)

Ormai László a Statisztika legendás vezetőedzője a diplomaátadó ünnepségen (Fotó: Vidor Gergely)

Az Ormai László Díjat Danyi Gábor kapta meg. A kézilabda szakedző 1988-ban kezdte edzői pályafutását, az ifjúsági és a junior-válogatott mellett is dolgozott másodedzőként. 2011 és 2018 között a Győri Audi ETO másodedzője volt, 2018 nyara óta pedig ő a csapat vezetőedzője, irányításával az együttes az idén magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes és Bajnokok Ligája-aranyérmes lett.

Hallgatókat oktatókat és edzőket ünnepeltünk

Ezt követően hangos tapssal gratuláltak az egybegyűltek az idén rangos állami vagy sportági kitüntetésben részesülő TE-s kollégáknak, így dr. Genzwein Ferenc kancellárnak, dr. Németh Endrének, egyetemünk Küzdősportok Tanszékének vezetőjének, dr. Tóth Ákosnak, egyetemünk nyugdíjas tanszékvezető egyetemi docensének, dr. Borosán Líviának, a Pedagógiai és Módszertani Tanszék vezetőjének és dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettesnek. Nem felejtettünk el megemlékezni nagyra becsült kollégáinkról, prof. dr. Takács Ferencről, dr. Halmos Imréről, dr. Galla Ferencről és dr. Sztipits Lászlóról, akik többé sajnos már nem lehetnek velünk.

Ugyancsak a diplomaosztó ünnepség része volt a Testnevelési Egyetem és a Magyar Vívó Szövetség együttműködési szerződésének aláírása.

Ezt követte a habilitációs oklevél átadása dr. Lelbach Ádámnak, aki számos hazai és nemzetközi szakmai szervezet tagja, a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság alelnöke, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja, az Idősgyógyászat című folyóirat felelős szerkesztője, a Hypertonia és Nephrologia folyóirat szerkesztőbizottsági tagja. Rajta kívül egyetemünk kiváló oktatói, dr. Sós Csaba és Bartusné dr. Szmodis Márta is megszerezte habilitációját, dr. Ökrös Csaba pedig az Év oktatója címmel gazdagodott.

Hallgatókat oktatókat és edzőket ünnepeltünk

A folytatásban Matlák János doktorrá avatására került sor. Az ünnepség hátralévő része pedig immár csak a hallgatókról szólt, hiszen a Testnevelési Egyetem végzősei Mocsai Lajos rektortól átvették oklevelüket. Az eskü szövegét Bujka Barbara, Európa-bajnok vízilabdázó olvasta elő és Lente Lilla Nikoletta friss diplomás MA testnevelő- gyógytestnevelő-egészségfejlesztő szakos tanár pedig a végzett hallgatók nevében elbúcsúzott intézményünktől.

A Testnevelési Egyetem minden végzett hallgatójának gratulálunk!

Az ünnepség képei:

  • Vidor Gergely fotói >>>
  • Papp György fotói >>>
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!