TFSE-kosár: irány az első osztály!
2019. július 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem vezetői döntése nyomán vállalja az NB I/A-s szereplést a TFSE női kosárlabda-csapata 2019–2020-ban! Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Bianka vezetőedző együttese az egész idényben parádés teljesítményt nyújtva az első helyen zárt a 14 csapatot felvonultató NB I/B-s csoportjában, 26 mérkőzéséből 24-et megnyerve.

„A tavasszal még nem úgy terveztük, hogy az ősztől az NB I/A-ban játszik majd az együttes, de az idényben elért kimagasló eredmények feladták nekünk a leckét az élvonalbeli szereplés elvállalásával kapcsolatban – mondta megkeresésünkre dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk általános rektorhelyettese, a TFSE női kosárcsapatának szakmai vezetője. – Az MTK-val együttműködve lesz lehetőségünk az NB I/A-ban kosárlabdázni, hazai mérkőzéseinket a Városmajorban játsszuk majd, hogy minél közeleb legyünk a Testnevelési Egyetemhez.”

Kosárlabda a távol keleti küzdősport 1

Kezdődik a nagy utazás: Irány az NB I! 

Minthogy az élvonalban profi csapatok és természetesen hazánk legjobb kosárlabdázói pattogtatják a labdát, a közeljövő fontos kérdése a TFSE megerősítése.

„Igen, lesznek erősítések, de azért törekszünk rá, hogy döntően TE-s játékosok alkossák a gárdát. A TE-s szakmai stáb marad – folytatta dr. Sterbenz Tamás. – Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy egyetemünk nem csupán a kosárlabda-szakosztályt kezeli kiemelten, mert alapvető cél számunkra, hogy maga a TFSE jelenjen meg minél markánsabban a magyarországi sportélet legmagasabb szintjén. Szintén fontosnak tartjuk, hogy egyetemista élsportolók legyenek a TE-n, hogy a hallgatók, a jövő sportszakemberei tapasztalatot szerezhessenek.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!