Mindkét aranyérmet TE-s hallgatók nyerték a világbajnokságon!
2019. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyéniben és csapatban is megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott a németországi Drebkauban megrendezett XVIII. Kettesfogathajtó-világbajnokságon. A magyar csapat mindhárom tagja és az egyéni győztes, Hölle Martin is a Testnevelési Egyetem hallgatója. 

A többnapos verseny zárónapja, az akadályhajtás utáni összesítés szerint egyéniben Hölle Martin végzett az élen, a csapatversenyben pedig az ifj. Dobrovitz József - Hölle Martin - Osztertág Kristóf összeállítású magyar válogatott lett az első. A történelmi, sorozatban negyedik magyar vb-siker a TE számára is történelmi, mert korábban soha nem fordult elő, hogy egy sportág világbajnokságán a nyerhető érmeket mind a Testnevelési Egyetem hallgatói söpörjék be! A világbajnok együttes tagjai, így az egyéni győztes Hölle is, elsőéves lovasedző hallgatók a TE-n.

Mindkét aranyérmet TE-s hallgatók nyerték a világbajnokságon! (Hölle Martin)

Hölle Martin Drebkauban újra ellenállhatatlan volt (Fotó: hoefnet.nl)

Az akadályhajtás után magabiztosan első Hölle Martin után a második a német Sandro Koalick, a harmadik pedig holland Stan van Eijk lett. Ifj. Dobrovitz József az ötödik, Osztertág Kristóf a huszonötödik lett. A 83 fős mezőnyben volt még több magyar induló is: Dr. Tóth Andrea a negyvenötödik, Hódi Károly az ötvenkettedik, Szabó Roland a hatvannegyedik helyet érte el. Csapatban a nyertes magyar válogatott után második a holland, a harmadik pedig a német gárda lett.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy győzelmemmel hozzájárultam a magyar fogathajtósport újabb rekordjához. Nehéz verseny volt, kiváló ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek” – nyilatkozta Hölle Martin. „Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra.”

A magyar fogathajtás a legtradicionálisabb sportágak egyike, Magyarország jelentős szerepet vállalt a nemzetközi szabályzatainak, versenyeinek kialakításában és fejlődésében. A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás. A nemzetközi éremtáblázaton 18 világbajnokság után 30 világbajnoki éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában. Az utóbbi három világbajnokságon egyéniben és csapatban is győztek. Ez a sportág történetében eddig kétszer sikerült a magyaroknak. A mostani, sorozatban negyedik győzelemmel rekordot döntött a magyar kettesfogatsport. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!