Szenzációs Lőrincz fivérek!
2019. szeptember 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fantasztikusan szerepelt a Lőrincz testvérpár, a Testnevelési Egyetem két hallgatója a kazahsztáni Nur-Szultanban megrendezett birkózó-világbajnokságon kötöttfogásban: a 29 esztendős Viktor ezüstérmes lett a 87 kilogrammosok versenyében, míg a 32 éves Tamás aranyérmet szerzett a 77 kilósok között! Eredményével mindkét klasszis versenyző kvótát szerzett a jövő nyáron rendezendő tokiói olimpiára.

Lőrincz Viktor élete legjobb eredményét érte el a kazahsztáni világversenyen, előzőleg ugyanis még nem szepelet ilyen jól egyetlen vb-n sem.

„Ebben a pillanatban még szomorú vagyok, mert mégiscsak elveszítettem egy döntőt, de holnap már elégedett leszek, mert életem legjobb vébé-eredményét értem el, és ráadásul Tomi is bejutott a döntőbe, úgyhogy végre teljesült egy nagy álmunk” – nyilatkozta az ukrán Zsan Belenyuk elleni döntős vereséget követően a Nemzeti Sportnak.

Szenzációs Lőrincz fivérek! (Lőrincz Tamás)

Lőrincz Tamás (Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI)

Nos, fivére a finálét is megnyerte, miután két és fél perc leforgása alatt technikai tussal fölülmúlta a görög származású, de svéd színekben versenyző Alex Bjurberg Kessidist. A Testnevelési Egyetem hallgatója – aki a 2012-es londoni olimpián ezüstérmes lett – pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg.

„Még fel se fogom, minden annyira gyorsan történt – mondta ugyancsak a Nemzeti Sportnak Lőrincz Tamás. – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, egyszerűen hihetetlen az egész, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer technikai tussal leszek világbajnok. Minden tökéletesen alakult! Az meg, hogy egy kvalifikációs világbajnokságról testvérpárként egy-egy ezüsttel és arannyal térünk haza, szenzációs. Nyilván a két arany lett volna a legtökéletesebb, de én így is nagyon boldog és büszke vagyok, Viktor is végig roppant éretten birkózott, teljesen megérdemelten lett ezüstérmes – úgy készülünk, hogy az olimpiáról is mindketten éremmel térjünk haza.”

Mi más is kívánhatnánk: úgy legyen!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!